BIVŠI TODORIĆEV LJETNIKOVAC NA PRODAJU: / Zavirite u unutrašnjost raskošne Ville Castello, Agrokor objavio početnu cijenu

Image
Foto: Goran Kovačić / PIXSELL
18.8.2017.
15:37
Goran Kovačić / PIXSELL
VOYO logo

Predmet prodaje je Villa Castello s posjedom koji se nalazi u Medveji, u općini Lovran, pored Opatije, u vlasništvu je Agrokora od 1999. godine. Na posjedu se nalaze dva odvojena objekta, Villa Castello koja kao glavni objekt obuhvaća plažu i šetnicu uz more te depadansa, odnosno pomoćni objekt, koji se koristi kao gostinska kuća ili kuća za osoblje - stoji u objavi Agrokora.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Zavirite u bivši Todorićev ljetnikovac u Medveji

Image

Zavirite u bivši Todorićev ljetnikovac u Medveji

Za prodaju izabran ugledni Sotheby's

Za prodaju nekretnine Villa Castello između više ponuđača kao agent za posredništvo odabrana je specijalizirana agencija za posredovanje i savjetovanje na tržištu nekretnina Croatia Sotheby's International Realty, članica renomirane svjetske franšize brenda Sotheby's International Realty koja je svjetski lider u prodaji luksuznih nekretnina.

Posjed ima ukupno 10.062 kvadratnih metara zemljišta sa 969 kvadrata stambenog prostora, od čega Villa Castello ima neto površinu od 851 kvadratnog metra s podrumom, prizemljem i tri kata, a depadansa ima 118 kvadrata neto površine prizemlja i prvog kata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavna zgrada smještena uz more sagrađena je 1916. godine u arhitektonskom stilu neoklasicizma. Sastoji se od suterena, prizemlja, prvog i drugog kata te vidikovca u tornju na trećem katu. Vila ima ukupno pet glavnih spavaćih soba na prvom i drugom katu, dok je u donjem dijelu smješteno i pet soba za osoblje. Najniži kat - suteren ima dva ulaza, jedan prema plaži, a drugi sa spojem na stazu s otvorenom ljetnom kuhinjom s roštiljem, povezan je s vinskim podrumom. U prizemlje se ulazi s pješačkim područjem između dva objekta i sastoji se od kuhinje i tri salona. Prvi kat je pretežno stambeni, povezan je s ulazom stubištem i hodnikom te otvorenim prostorom koji povezuje dvije etaže. Sastoji se od četiri sobe s pripadajućim kupaonicama. Na drugom katu je apartman sa spavaćom sobom, dnevnim boravkom i vlastitom kupaonicom. Spavaća soba ima niži krov, koji prelazi u punu veličinu u dnevnom boravku. Treći kat je vidikovac.

Depadandsa se sastoji od dva apartmana s pripadajućim kupaonicama i zajedničkim dnevnim boravkom. Posjed ima i improvizirani heliodrom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedam milijuna eura bez PDV-a

Tražena cijena je sedam milijuna eura. Radi se o cijeni bez poreza na dodanu vrijednost, a porezni tretman će se utvrditi ovisno o poreznom statusu kupca. Proces prodaje je podložan uvjetima iz postupka izvanredne uprave, predviđa mogućnost pregleda nekretnine, upoznavanje s pravnim preduvjetima eventualne prodaje, prikupljanje ponuda i provjeru kvalificiranosti valjanih ponuda, uz primjenu kriterija najviše ponuđene cijene. Od kupaca se očekuje i garancija ozbiljnosti ponude, a prijedlog kupoprodajnog ugovora bit će pripremljen od strane prodavatelja - priopćeno je iz Agrokora.

Svi potencijalni kupci koji žele pogledati posjed morat će potpisati standardni Ugovor o povjerljivosti (NDA) te će za potrebe pregleda biti potrebno uplatiti i odgovarajuću naknadu, što je uobičajeno kod prodaja nekretnina ovakve vrijednosti. Pregled će, uz ispunjavanje navedenih uvjeta, biti moguć već od 21. kolovoza ove godine, kažu u Agrokoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usto zainteresirani kupci svoje ponude trebaju proslijediti službenom agentu za posredovanje u prodaji ove nekretnine, agenciji Croatia Sotheby's International Realty, na e-mail info@sothebysrealty.hr ili putem internetske stranice sothebysrealty.hr najkasnije do 21. rujna 2017. godine. Izvanredna uprava Agrokora zadržava pravo ne sklopiti kupoprodajni ugovor po završetku prikupljanja i analize ponuda. Prilikom prodaje ove nekretnine kao i ostale imovine Agrokora fokus izvanredne uprave i dalje će biti na transparentnom i otvorenom procesu te postizanju maksimalne vrijednosti - poručuju iz koncerna.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo