BIVŠI ŠEF JOSIPE RIMAC: / 'Korektno je radila posao, a što je bilo izvan radnog vremena ja ne znam. Ne osjećam se odgovornim'

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

'Korektno je radila posao. Što je radila izavan radnog vremena, ne znam, to mi je teško reći. Imala je povjerenje'

2.6.2020.
17:31
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Ministar uprave i prvi na listi HDZ-a za devetu izbornu jedinicu Ivan Malenica komentirao je za N1 slučaj HDZ-ovkinje Josipe Rimac koja je uhićena u sklopu velike akcije policije i USKOK-a zajedno s još 12 osoba.

"Josipa Rimac sigurno neće biti na listi, bila je predložena, ali pojedinci tako izigraju povjerenje. Ja bih tu pričekao sudsku odluku za zaključke, ali predložene su najstrože stegovne mjere", rekao je o svojoj stranačkoj kolegici, kojoj je bio i šef u Ministarstvu uprave. "Bila je zadužena za upravno postupanje i inspekciju, korektno je radila posao. Što je radila izavan radnog vremena, ne znam, to mi je teško reći. Imala je povjerenje, nisam znao što je radila niti se osjećam odgovornim", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JOSIPA RIMAC GUBI MJESTO U JOŠ JEDNOJ INSTITUCIJI: /

'Ne bismo si nikad oprostili da u našim redovima postoji netko takav'

Image
JOSIPA RIMAC GUBI MJESTO U JOŠ JEDNOJ INSTITUCIJI: /

'Ne bismo si nikad oprostili da u našim redovima postoji netko takav'

Mandati ne idu sami od sebe

Malenica je priznao da je deveta jedinica HDZ-ova utvrda gdje uvijek postižu dobre rezultate. "Ali ne idu mandati sami od sebe, treba pokazati svojim radom što je sve učinjeno", kaže Malenica. Poručio je da nije od jučer u politici, bio je, kaže, aktivan i u mladeži, pa vijećnik dugo godina, a smatra da je u godinu dana na čelu ministarstva imao odlične rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da ne bi imao ništa protiv da i Božidar Kalmeta bude na listi, jer je svatko tko može doprinijeti, kaže, dobrodošao, a odluku ostavlja Nacionalnom vijeću.

Što se tiče teritorijalnog ustroja, kaže da se županije neće dirati. "Kada je riječ o općinama i gradovima, analiziramo sve kapacitete i utvrđujemo kategorije. Kriterij je samoodrživost, ako usluge ne mogu odraditi kvalitetno, onda ćemo ići na spajanje", najavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da treba uvesti sigurnosne provjere za visoke državne dužnosnike, a obvezu podnošenja imovinskih kartica uvesti na godišnjoj razini. Rekao je i da bi podržao uvođenje otvorenih lokalnih proračuna te da to već postoji na nacionalnoj razini, javlja N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo