BIVŠI PRAVOSUDNI POLICAJAC KOJI JE PRIJETIO NOVINARU RTL-a: / 'Ma nije to bila prijetnja. Boli me ku*** za Brkića. Krivo sam sve shvatio'

Image
Foto: Facebook

Zbog najave emisije 'Potraga', novinar Boris Mišević primio je prijetnju bivšeg pravosudnog policajca Darija Matešića

6.3.2019.
13:45
Facebook
VOYO logo

Dario Matešić, bivši pravosudni policajac iz Požege, uputio je prijetnju novinaru RTL-a Borisu Miševiću zbog sinoćnje najave emisije "Potraga" u kojoj je bivši zagrebački policajac Mislav Merkeš govorio o aferi elitne prostitucije te pritom teško optužio Milijana Brkića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZAGREBAČKI POLICAJAC TEŠKO OPTUŽIO MILIJANA BRKIĆA: /

'Rečeno mi je da mjere cure od njega'

Image
ZAGREBAČKI POLICAJAC TEŠKO OPTUŽIO MILIJANA BRKIĆA: /

'Rečeno mi je da mjere cure od njega'

Radi se o bivšem pravosudnom policajcu koji je od 1993. godine radio u Kaznionici u Požegi na poslovima službe osiguranja kao pravosudni policajac. Godine 2012. je otišao u profesionalnu mirovinu, a razlog je zapravo bio otkaz nakon što je prikupio više od deset stegovnih postupaka protiv sebe, piše Index.

Nakon umirovljenja sezonski je radio kao interni zaštitar i u skladištu robne kuće u Novalji. Povremeno ga je angažiralo Autoprometno poduzeće Požega kao turističkpg pratitelja za razne ekskurzije i izlete, a u autokampu na otoku Mljetu brinuo se o čistoći i urednosti kampa i bazena te o smještaju gostiju. Osim toga, sudjelovao je i u HRT-ovu kvizu "Potjera".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matešić tvrdi da je došlo do nesporazuma

U razgovoru za Index, Matešić je potvrdio da je poslao navedene poruke, no negira da je riječ o prijetnji. "Apsolutno nisam prijetio, imam poruke memorirane koje možete pogledati. Daleko od toga. Samo sam rekao, što se on obazirao na zamjenika ravnatelja policije."

Tvrdi da nije mislio na Milijana Brkića za kojega ga nije briga (njegove točne riječi bile su "boli me ku*** za Brkića", op.a.), već na Josipa Ćelića. "Ja sam s Josipom Ćelićem bio na policijskoj akademiji od 1987. godine, čovjek je iz Našica, bio je načelnik Policijske uprave karlovačke. Sad je zamjenik ravnatelja policije i rekao sam samo: Nemojte pisati nešto što nije točno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, navodno je došlo do nesporazuma, jer je gledajući najavu "Potjere" pogrešno shvatio da se radi o njegovom kolegi s akademije kada se spominjao zamjenik ravnatelja policije.

Najbogatiji hrvatski policajac

Ćelić, kojega su mediji opisivali kao "najbogatijeg hrvatskog policajca", najpoznatiji je po prijateljstvu s Tomislavom Karamarkom i Josipom Klemmom i po povezanosti s aferom oko kupnje luksuzne vile na šest etaža u Lokvi Rogoznici kod Omiša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo