BIVŠI DRŽAVNI TAJNIK SE VRATIO NA STARO RADNO MJESTO: / Evo što Marin Strmota poručuje nakon poteza kojim je oduševio Hrvatsku

Image
Foto: Screenshot RTL / HRT

Strmotinu ostavku pred kamerama komentirao je danas i premijer Andrej Plenković tijekom presice koju je održao zbog još jedne ostavke, one Ante Ramljaka.

21.2.2018.
20:03
Screenshot RTL / HRT
VOYO logo

Za širu javnost MarinStrmota je do jučer bio prilično nepoznata osoba. No, nakon što je mladi državni tajnik za demografiju jučer pred očima cijele nacije podnio ostavku nema medija u Hrvatskoj koji ga danas nije kontaktirao. Kamere RTL-a uspjele su i doći do Strmote koji se vratio na svoje staro radno mjesto - ono profesorsko na Ekonomskom fakultetu.

"Ja sam svoje rekao. Kad dođe vrijeme za to, svi ćete imati izjavu. Je li može tako?", kratko je novinarima odgovorio Strmota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
KOJE SU TO DEMOGRAFSKE MJERE ZBOG KOJIH JE MARIN STRMOTA DAO OSTAVKU? Čak i ministrica priznaje: /

'Znamo da nije dovoljno, ali...'

Image
KOJE SU TO DEMOGRAFSKE MJERE ZBOG KOJIH JE MARIN STRMOTA DAO OSTAVKU? Čak i ministrica priznaje: /

'Znamo da nije dovoljno, ali...'

'Jako voli Hrvatsku'

No, zato su njegove kolege bile nešto rječitije. "Mislim da je njegov odlazak gubitak za ministarstvo, za njegov razvoj. Demografski problem se treba rješavati. S druge strane, njegov povratak na katedru će biti dobitak za nas. Imat ćemo fantastičnog profesora opet kod nas", izjavila je ZdenkaDamjanić s katedre za demografiju Ekonomskog fakulteta.

Na Ekonomskom fakultetu je studirao i doktorirao, bio je i demonstrator pa znanstveni novak, a sada jedan od omiljenih profesora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je vrlo aktivan, promišlja, nije neki znanstvenik koji samo gleda u knjige i normalno da je i socijalno biće i da je zainteresiran za Hrvatsku. Jako voli Hrvatsku i zainteresiran je za dobrobit razvoja zemlje", poručuje Damjanić.

Plenkovićev komentar

Strmotinu ostavku pred kamerama komentirao je i premijer AndrejPlenković tijekom presice koju je održao zbog još jedne ostavke, one Ante Ramljaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odluka državnog tajnika bila je prilično iznenađujuća. Imali smo vrlo sadržajan sastanak na kojem je bilo pet, šest ministara i stavili smo na papir što se sve napravilo, a napravilo se više nego što se percipira", kazao je Plenković pripomenuvši da bi u prvi plan trebalo staviti učinjene stvari, a ne stvarati negativističku atmosferu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo