i to je moguće /

Bivši direktor TEF-a, koji je postavljen na mjesto savjetnika u Gradsku upravu demonstrativno otišao na bolovanje, a razlog je, uistinu, nevjerojatan

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

TEF kao gradska tvrtka ne radi već 23 godine, iako je donedavno 7-10 djelatnika uredno primalo plaće što iz državnoga, a što iz gradskog proračuna

11.1.2018.
10:20
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Jedan od bivših direktora TEF-a, Joško Brakus, kojeg je to poduzeće "hranilo" više od dva desetljeća, i kad više u Tvornici nije bilo ni proizvodnje ni perspektive, raspoređen je u Odjel za društvene djelatnosti Grada kao savjetnik za školstvo, piše Šibenski.

No, navodno se Brakusu nije svidjelo što je smješten u ured s još tri djelatnice toga resora, pa je nakon tri, četiri dana demonstrativno otišao na bolovanje i poručio da se neće vratiti na posao dok mu ne osiguraju vlastiti ured.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno i tek zbrinuta računovotkinja Slavica Ciganović, koja je raspoređena u gradski Odjel za financije, otišla je na bolovanje, i to, kako kažu u Gradu, na tri tjedna.

"Ne razumijem mentalne sklopove nekih ljudi. Donedavno je bilo sedam zaposlenika u TEF-u i svu su zbrinuti. Postupili smo ljudski, ne možemo ljude nakon toliko godina baciti na ulicu. Našli smo im radna mjesta u skladu s njihovom stručnom spremom i iskustvom u gradskim poduzećima, Vodovodu, Čistoći, i gradskoj upravi. Brakus je po struci ekonomist, a kako iz našeg Odjela za društvene djelatnosti u mirovinu odlazi Božo Baus, raspisali smo natječaj. Brakus se jedini javio, kao i gđa Ciganović na ovo mjesto u financijama, gdje je trebala raditi na računovodstvu javnih ustanova, napose Kazališta, da ne uzimamo ljude po ugovoru o djelu. I svi zadovoljni. No, kod nas ni to ne može. Da, Brakus je otišao na bolovanje, a da budem iskren, nisam znao da je to učinila i gđa Ciganović", priznao je gradonačelnik Željko Burić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TEF kao gradska tvrtka ne radi već 23 godine, iako je donedavno 7-10 djelatnika uredno primalo plaće što iz državnoga, a što iz gradskog proračuna, piše Šibenski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo