Bivša pomoćnica Ane Lovrin osuđena zbog korupcije

USKOK je Bojanu Pejkić teretio da je primila 109.000 kuna mita od dvojice suoptuženika, kojima je pomogla u rješavanju njihovih predmeta u MUP-u. Nepravomoćno je osuđena na dvije godine zatvora.

8.10.2011.
21:08
VOYO logo

Riječ je o koruptivnom kaznenom djelu, koje treba oštro osuditi jer takvo ponašanje ruši povjerenje građana u sustav, kazala je Daniela Kustec, sutkinja zagrebačkog Županijskog suda, obrazlažući nepravomoćnu presudu Bojani Pejkić (51), bivšoj pomoćnici ministrice pravosuđa i policijskoj službenici u Upravi za upravne i inspekcijske poslove i njezinim suoptuženicima.

Obrazloženje sutkinje Kustec u kojem je navedeno zašto je B. Pejkić nepravomoćno osuđena na dvije godine zatvora, a njezini suoptuženici Viktor Mućaj (37) iz Osijeka i Željko Mačešić Jurina (57) na uvjetne kazne, oni nisu čuli jer se na objavi nisu pojavili. USKOK je Pejkić teretio da je primila 109.000 kuna mita od dvojice suoptuženika, kojima je pomogla u rješavanju njihovih predmeta u MUP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udovoljavala zahtjevima Mačešića

Prema optužnici, B. Pejkić teretilo se da je od druge polovice 2009. do kraja siječnja 2010. od Mućaja primila najmanje 80.000 kuna kako bi u MUP-u i na Upravnom sudu pogurala rješavanje zahtjeva za privremene i stalne boravke, državljanstva ili tužbe.

Tereti je se da je to učinila u 13 slučajeva. Prema optužnici, Mačešić je B. Pejkić u dva navrata dao 29.000 kuna. Za taj novac ona je sredila da se udovolji njegovu zahtjevu za zakup. Za B. Pejkić, koja je bila pomoćnica Ane Lovrin, olakotno je bilo što je neosuđivana, a otegotna joj je okolnost položaj u MUP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201010180620006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo