BIVŠA MINISTRICA ŽELI BITI GRADONAČELNICA SPLITA: / Podupire ju Škorina stranka, a prethodno je bila u HDZ-u i surađivala s Kerumom

Image

'U zadnjih 20 godina Split se gradi, a ljudski duh uništava', kazala je Nansi Ivanšević, nezavisnka kandidatkinja za gradonačelnicu, koju podupire Domovinski pokret

23.3.2021.
17:22
VOYO logo

Nansi Ivanišević u utorak je i službeno objavila kandidaturu za splitsku gradonačelnicu kao nezavisna kandidatkinja koju podupire Domovinski pokret, istaknuvši da se u Splitu treba okrenuti čovjeku, a ne izgradnji monumentalnih zgrada.

"U Splitu najprije treba prepoznati njegov najveći potencijal, to jest okrenuti se prema čovjeku, a ne prema zgradama, asfaltu i ulicama. U zadnjih 20 godina Split se gradi, a ljudski duh uništava", rekla je Ivanišević predstavljajući svoju kandidaturu. Naglasila je da Split ima velebne zgrade, sveučilište i hale, "a čovjeku ni traga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ponižava se genijalne ljude sa sjajnim projektima'

Istaknula je da je Split nevođeni grad gotovo 30 godina, da se svaki resorni odjel u Gradskoj upravi ponaša kao knjigovodstveni servis koji dijeli novce i na neki način ponižava sve genijalne ljude koji gradu već 30 godina donose sjajne projekte i rezultate. To što je kandidaturu objavila kasnije od drugih kandidata obrazlaže porukom kako među drugim kandidatima nije primijetila da ima onih s političkim znanjem.

"Čekala sam na pojavu imena političara koje bih s guštom zaokružila i sama, osobe čiju ću sposobnost, znanje i osobni integritet bez zadrške prepoznati kao šansu da ovaj prelijepi grad izvuče iz blata u koji je zapao. Nisam naišla na ime koje bi me uvjerilo da ima znanja o politici koje je potrebno za budućnost Splita", rekla je Ivanišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navela je da je politika tvrdi zanat koji se uči, nije improvizacija, dobrota duše, ljepota tijela, a za sebe je rekla da ima političko znanje jer bila angažirana u politici, državnoj upravi i u prosvjeti.

"Split zaslužuje da ga povede onaj ili ona koji tvrde i osobnim primjerom dokazuju da je politika plemenita disciplina koja služi, a ne vlada, koja traži učenje i znanje, a ne spretnost, bahatost i pokvarenost", poručila je Ivanišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivša HDZ-ovka, surađivala i s Kerumom

Na pitanje zašto se sada odlučila za Domovinski pokret s obzirom da je ranije bila članica HDZ-a, a surađivala je i sa Željkom Kerumom, odgovorila je da je izašla iz HDZ-a, a s Kerumom surađivala šest mjeseci.

Sve ostalo vrijeme, ustvrdila je, bavi se stručnom politikom i pokušava steći znanja potrebita Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodin Kerum je bio legitimno izabran za gradonačelnika i rekao je da će se obratiti stručnjacima za ona područja koja on ne poznaje. Pozvao me da mu pomognem i odradila sam šest mjeseci", kazala je Ivanišević.

Ona je 1999. godine vrlo kratko obnašala dužnost ministrice prosvjete i sporta u Vladi tadašnjeg premijera Zlatka Mateše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo