BIVŠA MINISTRICA NIJE IZNENAĐENA: / 'Todorić je očito dobro taktizirao. S nekoliko stvari sada može odgoditi izručenje'

Image
Foto: PIXELL/AFP
7.11.2017.
20:06
PIXELL/AFP
VOYO logo

Ivica Todorić pušten je na slobodu uz 100.000 funti jamčevine. Bivši čelnik Agrokora to je proglasio svojom pobjedom.

'To je normalna procedura britanskih sudova no očigledno se iz ovoga može vidjeti da je Todorić taktizirao kada se dobrovoljno predao. Za sebe je osigurao jednu bolju sliku pred istražnim tijelima na taj način što se dobrovoljno predao. Protivio se izručenju, britanska tijela bi negdje u 60 dana to trebala riješiti, moguće da to bude i duži rok. Ne bih rekla da oni ne izručuju, ali teško izručuju', rekla je Vesna Škare Ožbolt u Dnevniku N1 televizije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

NAJNOVIJE FOTOGRAFIJE IVICE TODORIĆA: S velikim osmijehom bivši šef Agrokora izašao iz zgrade suda

Image

NAJNOVIJE FOTOGRAFIJE IVICE TODORIĆA: S velikim osmijehom bivši šef Agrokora izašao iz zgrade suda

Dodala je kako bi se Todorić u narednom periodu mogao pozvati na kršenje Europske konvencije za ljudska prava, povredu prava vlasništva, politički progon i slično sve kako bi odgodio izručenje Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kad gledate sadržaj blogova, on ne piše o kaznenim djelima za koja ga se tereti, ne brani se, ne priprema obranu, ne iznosi kontre, nego upravo ovo - napada Vladu da mu je oduzela privatno vlasništvo, obračunava se, tvrdi da je riječ o političkom progonu...', rekla je Škare Ožbolt.

Na pitanje kakve Ivica Todorić ima dokaze kada tvrdi da je riječ o kaznenom progonu Škare Ožbolt tvrdi da on tu može navesti prijavu tadašnjeg predsjednika Sabora, Bože Petrova, pa sve do prijave potpredsjednice Vlade Martine Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne treba sad podcjenjivati ni tijela koja odlučuju u Velikoj Britaniji, ona će razmotriti sve argumente i tu će i hrvatsko pravosuđe trebati dostaviti vrlo kvalitetnu dokumentaciju. Britanci su jako zahtjevni, analizirat će stanje u pravosuđu, sve Todorićeve navode', dodala je Škare Ožbolt za N1.

Sve detalje afere Agrokor pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo