PRESUDILA MU OBJAVA NA FACEBOOKU / 'Bit će krvi i padat će glave': prijetio Hasanbegoviću, Esih i Stieru pa završio u pritvoru

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Bička se sumnjiči za kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju putem društvene mreže

19.6.2017.
19:24
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Gordan Bičak, bivši član HNS-a i SDP-a te kandidat za povratnika u tu stranku, završio je u istražnom zatvoru u Remetincu zbog posta kojeg je objavio na svom Facebook profilu, piše 24sata.

"Hasanbegović, Stier i Esih, te njihova društva, dokaz su da partizani na Bleiburgu ni poslije u ratnoj Jugoslaviji nisu obavili posao kako treba… Previše je te fašističke bande ostalo na životu i posijalo svoje sjeme zla koje sada želi vratiti Hrvatsku i hrvatski narod u godine sramote i mraka…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ako već gospođe i gospoda nasljednici i sljedbenici Ustaša žele ponoviti 1941. doživjet će ponovno i 1945., a onda više nežemo biti tako milostivi i nemarni. Garantiram vam od fašističkog sjemena neće ostati ni zrno, a kamoli plod…

Tko nam pokuša skinuti tablu sa imenom Tita na Trgu Maršala Tita u Zagrebu neće dobro proći. Osobno, prvi ću ga u tome spriječiti… Bit će krvi i padat će glave. A sada neka ovaj post shvati kako tko želi…”, napisao je Bičak na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bičak je post napisao u četvrtak, a već u nedjelju je bio pred istražnim sucem županijskog suda u Zagrebu koji mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor kako ne bi ponovio djelo.

Kako doznaje 24sata, Bičak se pred istražiteljima branio tvrdeći da je htio upozoriti da bi moglo biti krvavih glava ukoliko bi na referendumu prošla inicijativa za izmjenu imena Trga s obzirom na ono što se događalo s dvojezičnim pločama u Vukovaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačka policija 46-godišnjaka sumnjiči za kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju putem društvene mreže na štetu tri saborska zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo