BISKUP OTIŠAO I OSTAVIO 20 MILIJUNA KN DUGA: / Napravio fotalni financijski kaos, biskupija ulagala u tvrtke koje su propale

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Dubrovačka biskupija je uložila oko 20 milijuna kuna u nekoliko tvrtki koje su podizale kredite koji nikad nisu bili vraćeni,

18.9.2019.
22:02
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Dubrovački biskup Mate Uzinić još se prije pet godina ispričao svim vjernicima dubrovačke biskupije zbog poljuljanog povjerenja u Crkvu, nakon skandala s poslovanjem poduzeća koja su bila povezana Dubrovačkom biskupijom od 2002. do 2011. godine, od kojih se Biskupija još oporavlja. Naveo je kako su njegov prethodnik, biskup Želimir Puljić i Dubrovačka biskupija osnovali samo tvrtku "Benfortuna", dok su ostale tvrtke s kojima je biskupija poslovala osnovale fizičke osobe, javlja Slobodna Dalmacija.

U nizu financijskih transakcija između tvrtki "Pokora", "Biozon", "Biozon Media vita", "Vitamed", Dubrovačka je biskupija izgubila oko 20 milijuna kuna i troškove zatvaranja tih tvrtki. Biskupija je uložila taj novac u navedene tvrtke, ali nije imala veze s njihovim poslovanjem, pa tako niti s kreditima koji su u to vrijeme realizirani, a nisu vraćeni. S tim veze imaju samo osnivači "Biozona" i drugih tvrtki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Preuzimajući "Biozon" d.o.o. postaje suvlasnik i tvrtki kćeri. Biskupija imenuje u nadzorne odbore ljude od svoga povjerenja, no to nije dalo rezultate pa je po mom dolasku u Biskupiju, od strane zbora savjetnika i ekonomskog vijeća Biskupije, koji su upoznati sa svim detaljima, odlučeno da se otpišu dugovanja koja je "Biozon" d.o.o. imao prema Dubrovačkoj biskupiji i pokrene stečaj, te da se zatvori "Pokora" i s njom povezana "Imprimis Adra" d.o.o., u čemu još nismo potpuno uspjeli", rekao je Uzinić i dodao kako nije osnovano nikakvo zločinačko udruženje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo