lokalni izbori / Biračka mjesta u - šatorima! RTL-ova ekipa obišla je lokacije u Sisku i Petrinji gdje će šatori biti postavljeni, a doznali smo i očekivanja birača

Stanovnici Banovine nadaju se da će na lokalnim izborima izabrati one koji će raditi za njihovu, a ne za vlastitu korist

8.5.2021.
22:00
VOYO logo

Biračka mjesta u - šatorima! U njima će dio građana Banovine glasovati idućeg tjedna. Kako je brojne škole i društvene domove, gdje se izbori najčešće provode, uništio potres druge opcije osim šatora - nije bilo.

S ruševina im se lijepo smješkaju, a svojim sloganima obećavaju brzu obnovu. I da, stanovnici Banovine nadaju se da će na lokalnim izborima izabrati one koji će raditi za njihovu, a ne za vlastitu korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruševina je puno, a novo vodstvo županije, gradova i općina trebalo bi graditi. Lokalni izbori na području Banovine bit će po mnogočemu drukčiji.

"Ja očekujem da se Petrinja obnovi, da bude malo bolje, da bude radnih mjesta", kaže Dragica Šestić iz Petrinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koliko vjerujete kandidatima u sva obećanja koja daju? Pa vjerujem im. Ne mogu sad reći konkretno kome", ističe Sanja Gajdašić.

"Totalno sam suprotnog mišljenja od kolegice, ali vidjet ćemo. Pokazat će vrijeme. Dakle vi ne vjerujete u obećanja? Ne", jasno će Bojana Bilbija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Petrinji i okolici bit će postavljeno 7 šatora

S povjerenjem ili bez, birači će zbog potresa glasovati i u šatorima. U Petrinji i okolici bit će ih postavljeno 7, od toga 2 u kontejnerskom naselju. 

"Na području grada Petrinje ćemo imati tri šatora, dva će se nalaziti na ovom mjestu i jedan se nalazi na rukometnom igralištu. Bit će postavljeni šatori iz zaliha Ravnateljstva civilne zaštite koji će osigurati sve uvjete da se u njima može raditi. Šatori gdje se može priključit će se na lokalnu mrežu struje, a gdje ne kao ovdje imat će agregate", rekao je predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva Mirko Đukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potres je uništio i neka biračka mjesta u gradu Sisku pa će ona također biti izmještena u šatore. A sami birači moći će provjeriti gdje će glasovati na internetu ili na oglasnim pločama u svojim gradovima ili mjestima.

Na području Siska bit će postavljena 4 šatora, od toga dva kod starog mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi se nalazimo u blizini stare strukovne škole gdje su bila dva biračka mjesta. S obzirom da je došlo do oštećenja te strukovne škole, glasanje će se održati na ovom mjestu uz Rijeku Kupu, dva biračka mjesta, broj 17 i broj 18", kaže predsjednica Gradskog izbornog povjerenstva Marijanka Salopek.

U Sisačko-moslavačkoj županiji 300-ak je biračkih mjesta, a 25 će ih biti u šatorima jer su škole i društveni domovi stradali u potresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U petak 14. svibnja će se postavljati šatori na tim lokacijama. Onda bi tijekom subote uredili ta biračka mjesta, donijeli klupe, stolove. Tamo gdje će biti birački odbor, glasačko mjesto, paravan i stolove gdje će stajati glasačke kutije", govori član Državnog izbornog povjerenstva Slaven Hojski.

Stanovnici Banovine koji su zbog potresa iselili u neke druge gradove ili Općine neće moći glasovati izvan mjesta prebivališta, ukoliko žele iskoristiti svoje glasačko pravo iduće nedjelje morat će doći na svoje biračko mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo