TVORAC AFROBEATA /

Biografski film o Feli Kutiju

Image

Izuzetno utjecajni afrički glazbenik dobiva biopic prema knjizi "Fela: The Life and Times of an African Musical Icon".

15.1.2009.
12:16
VOYO logo

Tvorac afrobeata, pokojni Fela Kuti sljedeći je glazbenik čija će životna priča biti pretvorena u igrani film. Iza projekta stoji studio Focus Features koji je upravo otkupio prava na knjigu Michaela Veala "Fela "The Life And  Times of an African Musical Icon", prema kojoj će bazirati i scenarij još neimenovanog biopica.                        

Osim kao glazbenika, Felu pamtimo i kao velikog borca za pravdu što ga je često dovodilo u sukobe s vlastima u rodnoj mu Nigeriji. Zbog njih je često završavao iza rešetaka, a životnu bitku izgubio je 1997. godine.                      

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz spomenuto, film će prikazati i njegov odnos s obitelji, prevenstveno sinom Femijem kojem je pomogao u počecima glazbene karijere. Riječ je o glazbeniku koji spada među utlimativne miljenike zagrebačke publike pa pozornice našeg glavnog grada posjećuje na doslovno svakoj turneji. Nakon Feline smrti, njegovu bitku za pravdu i jednakost svih Nigerijaca nastavio je upravo Femi.

Producenti filma trenutno su u fazi traganja za redateljem i glumačkom postavom te najavljuju kako bi snimanje, bude li sve teklo prema planu, trebalo početi do kraja godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo