POKOJNI BASIST METALLICE / Biografija Cliffa Burtona

Image

U srpnju stiže životna priča tragično preminulog osnivača legendarnog heavy metal benda.

17.1.2009.
17:12
VOYO logo

Život pokojnog basista Metallice Cliffa Burtona bit će pretočen u biografiju koju piše poznati britanski novinar i književnik Joel McIver.

"To Live Is To Die: The Life And Death Of Metallica's Cliff Burton" prati jednog od najboljih basista u povijesti glazbe od glazbenih početaka, preko prvih uspjeha s bendom pa sve do tragične pogibije u rujnu 1986. godine. Glavninu teksta čine razgovori s Cliffovim suradnicima i suvremenicima kao što su članovi tada aktualnih metal bendova Exodus, Metal Church i Megadeth, a tu je i ekskluzivni intervju s njegovom posljednjom djevojkom.        
Predgovor knjige djelo je gitarista Metallice Kirka Hammetta.          

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U počecima Metallice Cliff Burton bio je smatran glazbenim genijem pa je na koncertima redovno dobivao "svojih pet minuta" tijekom kojih bi izvodio virtuozne instrumentalne dionice. Njegova tragična pogibija zamalo je dokrajčila bend, a mnogi obožavatelji i dalje smatraju Burtonovu Metallicu onom najboljom. Poginuo je 27. rujna 1986. u prometnoj nesreći u Švedskoj - autobus koji je prevozio članove benda izletio je s ceste i upao u jarak, pri čemu je Cliff zadobio smrtne ozljede. 

"To Live And To Die" izlazi u srpnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo