'Bio je zdrav, a došao je iz škole i umro mi na rukama'

Trinaestogodišnji Vjekoslav Jurjević iz Benkovca došao je kući iz škole. Legao je na kauč, povratio i ubrzo ostao bez svijesti. Više se nije probudio.

4.12.2009.
0:42
VOYO logo

Trinaestogodišnji dječak Vjekoslav Jurjević iz Benkovca u srijedu poslijepodne iznenada je preminuo na rukama svojih roditelja.

Tragedija se dogodila nakon što se dječak, inače učenik sedmog razreda benkovačke osnovne škole, s nastave vratio kući. Iz čista mira odjednom mu je pozlilo i izdahnuo je na rukama ocu Ivanu. Otac tvrdi kako mu sin nikada nije bolovao, a da su mu liječnici iz zadarske Opće bolnice javili da je uzrok smrti zatajenje srca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije nekoliko dana osvojio je u ribolovu u Kupu Krševan drugo mjesto, a sa svojom rukometnom ekipom nedavno je na jednom turniru također nagrađen. Igrao je i nogomet, a svirao je i gitaru. Bio je zdrav i prekrasan dječak", kroz suze je ispričala majka Slavka.

Rekla je da se Vjekoslav nikad nije žalio te da mu ni na jednom liječničkom pregledu, a morao ih obavljati jer se bavio sportom, nisu utvrdili nikakve probleme sa srcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vratio se iz škole i rekao kako mu je pozlilo. Legao je na kauč, povratio je i potom ubrzo ostao bez svijesti. Sve se dogodilo u minuti", ispričala je Slavka Jurjević.

Nakon što je dječaku pozlilo, i obitelj i susjedi zvali su hitnu medicinsku pomoć. Liječnici su Vjekoslava Jurjevića neuspješno dulje vrijeme pokušavali reanimirati.

Obdukcijom u Općoj bolnici je, kako doznaje Večernji list, utvrđeno da je uzrok smrti trinaestogodišnjeg Vjekoslava zastoj srca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo