opća bolnica u Koprivnici / 'Bilo bi dosta propusta': bolnica postavlja 25 kamera, uvodi zaštitare, a osoblje se uči borilačkim vještinama

Image
Foto: Ilustracija / Tomislav Miletic/PIXSELL

Sadašnji bolnički videonadzor je neadekvatan i tehnološki zastario, a u novi sustav uložit će se oko 100.000 kuna

7.5.2018.
13:02
Ilustracija / Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Razina sigurnosti i zaštite pacijenata i osoblja koprivničke Opće bolnice prvi se put sustavno i smišljeno podiže na višu razinu, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare ravnatelj dr. Mato Devčić, javlja Podravski.hr.

Do konca srpnja u bolnicu će se uvesti potpuno novi sustav videonadzora s 25 kamera, a pet dosadašnjih bolničkih vatrogasaca već su putem obuke stekli uvjete za zaštitare. Sadašnji bolnički videonadzor je neadekvatan i tehnološki zastario, a u novi sustav uložit će se oko 100.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U vezi s razinom sigurnosti utvrdili smo niz propusta i, među ostalim, dolazilo je do otuđenja bolničke opreme i imovine. Bolnica je otvoren sustav i sporadično je kroz godine bilo i slučajeva teških krađa. Radilo se o osobama izvan bolničkog sustava koje bi došle, počinile nedjelo i napustile bolnicu", izjavio je dr. Devčić.

Kamere će, pojasnio je, biti postavljene na ulazima i drugim "kritičnim" mjestima u bolničkom krugu, ali ne i unutar same bolnice. Petorica obučenih zaštitara već su počeli raditi, a iako imaju dozvole za nošenje vatrenog oružja, ipak ga neće imati. No, ističe dr. Devčić, smjet će primijeniti fizičku silu do dolaska policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo