BIJESNI SDP-ovci O ŠOKANTNOM POTEZU TOMISLAVA SAUCHE: / 'Ili je ucijenjen ili je totalno pukao. Nema šanse da to radi zbog nekoliko plaća'

Image
6.5.2017.
16:54
VOYO logo

Image
SAUCHA SPASIO HDZ-ovu VLADU I MARIĆA PA OBJASNIO ZAŠTO JE TAKO GLASOVAO: /

'Bila je to najteža odluka u mom životu'

Image
SAUCHA SPASIO HDZ-ovu VLADU I MARIĆA PA OBJASNIO ZAŠTO JE TAKO GLASOVAO: /

'Bila je to najteža odluka u mom životu'

Saucha se jučer nije pojavio ni na razgovoru s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, no pričali su preko telefona. No, HDZ-ovci su očigledno računali na njegov glas u Saboru jer su na Odboru za Ustav objavili kako imaju dovoljno potpisa za potvrdu Jandrokovića.

Saucha je kasnije pojasnio kako je glasao za njega radi očuvanja stabilnosti Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Podržat će on i HDZ-ove ministre'

Njegovi bivši kolege iz SDP-a vjeruju kako će on bez problema dati svoj potpis i za minstre HDZ-a koji trebaju naslijediti smijenjene Mostove ministre.

Mali dio Kluba zastupnika stao je u njegovu obranu, dok je većina gnjeva i razbija glavu pitanjem zašto to radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ili je ucijenjen ili je totalno pukao. Ne znam. Ali nije mi jasno da to radiš zbog nekoliko plaća. Pa ako si nešto i ukrao, ako si kriv, radije odguliš dvije godine nego s ovim živiš do kraja života', rekao je jedan od vodećih SDP-ovaca, dok drugi smatra kako se radi o potezu proračunatog čovjeka koji tvrdi da ga dobro poznaje te da se Saucha stalno žalio što će raditi ostane li bez saborske plaće, piše Večernji.

'U jednom trenutku mi je sve bilo jasno'

'Bernardić je razgovarao sa Sauchom i rekao nam je da Saucha neće doći na glasovanje. U tom trenutku bili smo svjesni da padamo na 76 glasova, a kada je nezavisni Željko Lacković večer prije u sabornici izjavio da će ipak biti protiv Marićeva opoziva, jedino što nam je ostalo nepoznato bilo je kako će se postaviti Željko Glasnović. Nakon glasanja ostali smo razočarani i bilo nam je ljudski žao zbog takvog poteza', rekao je SDP-ovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gordan Maras na Facebooku je objavio kako je znao kako će Saucha glasati vezano za Marića nakon što mu je prišao i pitao ga kako se osjeća.

'Prišao sam Sauchi i pitao ga kako je. Odgovorio mi je: 'Nisam dobro'. Rekao sam mu da sjednemo sa strane da ga nešto pitam. Prišao nam je i Saša Đujić. Kratko nam je rekao: 'Nemojte me lomiti'. U tom trenutku sve mi je bilo jasno', prepričao je Maras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo