slavonija na nogama / Bijesni mještani Komletinaca traže rješenje: zbog vode s arsenom planiraju odlazak, a državi tužbu

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Arsenom zatrovana voda u Slavoniji postaje i politički problem. MOST-ov zastupnik Tomislav Panenić traži da se nastavi projekt regionalnog vodovoda za koji u HDZ-u tvrde stoji zbog bivše SDP-ove vlade

17.3.2017.
19:05
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Nema vremena za čekanje. MOST-ov saborski zastupnik Tomislav Panenić stankom je prekinuo sjednicu Sabora. Zbog zatrovane vode u Slavoniji zatražio je sastanak ministarstva i lokalnih vlasti.

"Da se nastavi projekt vodovoda istočne Slavonije, i da se u programu Slavonije i Baranje i Srijema s obzirom da je ovo jedan od prioriteta osiguraju sredstva još u 2017. u nekoj raspodjeli", kaže Panenić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o ovom slučaju doznajte ovdje:

U Komletincima kraj Otoka 30 godina plaćali i pili otrovnu vodu: tek sad im rekli da u njoj ima 15 puta više arsena nego što je dozvoljeno

Stanovnicima Komletinaca prekipjelo: 'Truju nas već 28 godina - tužit ćemo Vinkovački vodovod!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL Danas doznaje: i stanovnici Garešnice piju vodu u kojoj je arsen u nedopuštenim količinama!

Da je rješenje regionalni vodovod kažu u HDZ-u. Problem je tvrde, već trebao biti riješen.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijeli je problem jer je to već trebalo biti riješeno za Vlade Zorana Milanovića i ministra Jakovine. U njegovu vladu se ušlo s dozvolama i dokumentacijom, ali se nije ništa poduzelo. nego je obustavljen kompletan projekt", tvrdi HDZ-ov Stevo Culej.

U SDP-u kažu da oni od projekta nikad nisu odustali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da smo imali milijardu kuna ne bi se moglo napraviti u jednoj godini. Po meni su sredstva bila dostatna svake godine da se sustav nadograđuje i širi i razvija", poručuje pomoćnik ministra za vodno gospodarstvo Dražen Kurečić.

Projekt u Otoku stoji već pet godina, tvrdi gradonačelnik tog mjesta, koji je inače, u vladi Tihomira Oreškovića bio pomoćnik ministra za vodno gospodarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema informacijama župana koje sam dobio, tijekom ove godine trebala bi biti osigurana interventna sredstva za završetak tog spornog cjevovoda", kaže gradonačelnik Otoka Josip Šarić.

Tada će mještanima valjda poteći ispravna voda, a do tad planiraju tužbe prema državi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U RTL-u Danas smo se uživo uključili iz Komletinaca, a reakcije pogledajte u prilogu.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo