i to je moguće / Bez simptoma su i dobrog općeg stanja: U domu u Istri zaraženo 19 ljudi iako su primili dvije doze cjepiva

Image
Foto: Ilustracija/Shutterstock

Nešto slično jučer se dogodilo u pulskom Domu Alfredo Štiglić, gdje je više korisnika zaraženo koronom, ali nemaju nikakve simptome jer su cijepljeni

27.4.2021.
13:00
Ilustracija/Shutterstock
VOYO logo

Iako su se cijepili dva puta Pfizerom, prvom dozom 28. prosinca i drugom 18. siječnja, 19 korisnika Doma za starije u Raši pozitivno je na koronavirus, piše Glas Istre. 

Počelo je tako što je jedan od radnika bio pozitivan pa su testirani svi koji bili u kontaktu s njim. Sanja Dobrić Bedrina, ravnateljica Doma u kojem je od 61 korisnika 59 cijepljeno, kaže:  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nas je malo iznenadilo s obzirom na status cijepljenih korisnika te da su primili dvije doze, a sada su pozitivni. Bez simptoma su i bez temperature. Dobrog su općeg stanja, a oni prvi koji su ušli u samoizolaciju trebali bi izaći ovaj tjedan. U kontaktu smo s epidemiolozima i postupamo prema njihovim uputama, pozitivni su izolirani, a 15 njihovih kontakata koji su bili s njima u sobi nalaze se u samoizolaciji. 

Sada korisnike testiramo jednom tjedno, kontakte zaraženih svaka tri dana, a mi, radnici, testiramo se svaka dva dana. Od dvadeset i osam zaposlenih petero je preboljelo koronu, a 18 je cijepljeno", kaže Sanja Dobrić Bedrina, ravnateljica Doma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto slično jučer se dogodilo u pulskom Domu Alfredo Štiglić, gdje je više korisnika također zaraženo koronom, ali također nemaju nikakve simptome jer su cijepljeni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike