Bez obzira što će biti Branimir Glavaš donio odluku

Branimir Glavaš nalazi se u Drinovcima nakon što je napustio mostarski zatvor. Rekao je da će sljedećih nekoliko dana tu i ostati i konzultirati se s odvjetnicima.

21.1.2015.
12:48
VOYO logo

Glavaš je za Glas Slavonije rekao da je svjestan gdje se nalazi i ima osjećaj kao da je jučer otišao u zatvor.

"Čekam rasplet događaja oko prijedloga koji je moj odvjetnik podnio u svezi s ukidanjem tjeralice i odluke o pritvoru, jer imam više dana u pritvoru nego što zakon nalaže. Kada se to dogodi, a vjerujem da hoće, onda se vraćam u Hrvatsku. Ako se to, nedajbože, ne dogodi, svejedno se imam namjeru vratiti i nastaviti pravnu bitku pred Vrhovnim sudom. Odnosno, očekujem da Vrhovni sud sazove ročište i dobijem poziv. U tom slučaju vratio bih se odmah prije ročišta."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da sam čvrsto na zemlji danas kao što sam to bio i sve ove dane koje sam spomenuo, kao i tijekom cijelog, gotovo desetogodišnjeg progona...", kazao je Glavaš.

Glavaš ispričao što mu je bilo najteže u zatvoru

Na pitanje u kojem roku očekuje da će Vrhovni sud zasjedati u njegovom slučaju, kaže da to ne bi trebalo dugo trajati, možda mjesec-dva, ne dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O zatvorskim danima u Mostaru Glavaš kaže da mu je upravo najteže bilo promatrati što se događa u Osijeku.

"Nemoćno promatrati iz zidina mostarskog zatvora kako se nešto događa u Osijeku. Ne možeš utjecati, ne možeš pomoći, nego si izoliran, s obzirom na to da ti je sloboda ograničena, te ne možeš dati ni minimalan doprinos da se loše stvari ne događaju", kazao je Glavaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O HDSSB-u kaže da je najvažnije bilo da stranka preživi te snatra da je taj cilj uspješno ostvaren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo