zapriječili put do vrtića / Betonski blokovi pred Amfiteatrom uzemirili Solinjane: 'Morali smo onemogućiti ilegalne ulaske u park'

Grad Solin želi veću ulogu u upravljanju vrijednih arheološkim parkom

3.9.2019.
21:30
VOYO logo

Betonski blokovi postavljeni u blizini Amfiteatra uznemirili su građane Solina, ali i gradončelnika koji je uputio otvoreno pismo ministrici kulture Nini Obuljen Koržinek.

Tvrde da je nagrđena vizura antičkog lokaliteta, ali i da je prepriječen put do obližnjeg vrtića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani i turisti kažu da betonski blokovi smetaju, da lokacija nije prikladna, no iz Arheloškog muzeja kažu da su blokovi bili nužni za zaštitu od devastacije, ali i neovlaštenih ulazaka.

"Jednostvano smo bili primorani staviti betonske blokove, prvenstveno da zaštitimo sam lokalitet Amfiteatra gdje su parkirali aute u realu samog Amfitetra, ali i da onemogućimo ilegalne ulaske u arheološki park", rekao je , ravnatelj Arheološkog muzeja Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradončelnik Solina zbog postavljenih blokova uputio je otvoreno pismo ministrici kulture.

"Na ovaj se način narušava vizura Amfiteatra i komunikacijski onemogućava ljude koji tu žive i korisnike dječjeg vrtića koji je u neposrednoj blizini", smatra Dalibor Ninčević(HDZ), gradonačelnik Solina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gužve nastaju kada u isto vrijeme roditelji stižu po djecu u vrtić, a nahrupe kombiji s turistima.

Iz muzeja pak odbacuju takve tvrdnje jer put je, kažu, dovoljno širok, a parkirati se može svega nekoliko metara dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije onemogućena komunikacija lokalnog stanovništva. dovoljna je širina da se odvija promet u obadva smjera", kaže Kliškić.

Grad Solin želi veću ulogu u upravljanju vrijednih arheološkim parkom. Tada za njih neprimjereni betonski blokovi ne bi osvanuli u blizini Amfiteatra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo