savjetI za zdrav život / Besplatni priručnik o zdravom mršavljenju

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Za sve koji se nakon ugodnih blagdana želite riješiti dobivenih kilograma pripremila sam 3 savjeta za zdravo mršavljenje.

11.1.2016.
10:15
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Besplatni priručnik o zdravom mršavljenju koji uključuje i primjer tjednog jelovnika te vježbi za treniranje možete dobiti OVDJE.

Zdravo mršavljenje podrazumijeva gubitak masnog tkiva. To je pravo mršavljenje kod kojeg izgubimo višak masnoća. Masnoće koja se sakupljaju pod kožom i oko unutarnjih organa su te kojih se u stvari želimo riješiti. Osim toga, u velikoj mjeri ugrožavaju naše zdravlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3 savjeta kako možete na zdrav način izgubiti višak kilograma i početi zdravo živjeti

1. Promijenite svoje prehrambene navike

  • Dnevno si pripremite 4–5 zdravih obroka između kojih bi razmak trebao biti ravnomjeran (3–4 sata).
  • Pripremajte si manje obroke, toliko velike da vas zasite i da izdržite do slijedećeg obroka.
  • Pobrinite se da u tijelo unesete dovoljno bjelančevina, ugljikohidrata i masti koje su tijelu potrebne za optimalno djelovanje.
  • U svoj jelovnik uključite puno povrća koje sadrži kompleksne ugljikohidrate. Oni se u tijelu polako razgrađuju i održavaju razinu šećera u krvi u normali.
  • Ne izbjegavajte zdrave masnoće. Tijelu su potrebne dobre masnoće, a posebno omega 3, omega 6 i omega 9 masne kiseline. Njih možemo naći u oraščićima (bademi, lješnjaci, orasi, kikiriki…) i sjemenkama (lanene, sezamove, konopljine, suncokretove, …) te u morskoj hrani.
  • Svaki dan popijte puno vode ili nezaslađenog čaja (2-3 L) kako bi tijelo bilo dovoljno hidrirano. Preporuča se najmanje 3 dl tekućine dnevno na 10 kg tjelesne težine. Znači ako imate 60 kg morali bi na dan popiti 1,8 L tekućine.
  • Izbjegavajte industrijski prerađenu hranu, jednostavne ugljikohidrate (slatkiši, pecivo, šećer), prženu hranu, alkohol, jako zrelo voće te slatko i gazirano piće.
Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Ako želite saznati nešto više o zdravom mršavljenju i dobiti BESPLATAN TJEDNI JELOVNIK KLIKNITE OVDJE i nabavite si svoj besplatni e-priručnik za zdravo mršavljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malinca vam želi pomoći olakšati gubitak kilograma, zato vam od svojih zdravih proizvoda preporučuje prirodne pakete za zdravo mršavljenje:

  • Paket za super mršavljenje (pogledajte OVDJE)
  • Paket za mršavljenje i čišćenje (pogledajte OVDJE)
  • Paket Vital doručak za 30 dana (pogledajte OVDJE)

2. Počnite se gibati

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvijek počnite s rekreacijom koja vas najviše veseli. Za početak je na tjedan dovoljno 2 sata intenzivnog i redovitog vježbanja. Ako vam je to prenaporno počnite sa šetnjom i postupno prijeđite na intenzivnije vježbe. Kod vježbanja se usredotočite na cijelo tijelo.

Želite li primjer vježbi koje možete izvoditi i kod kuće? KLIKNITE OVDJE i osigurajte si svoj besplatni e-priručnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Smanjite stres

U današnje vrijeme svi smo pod stalnim pritiskom zbog nedostatka vremena, puno važnih odluka, velike odgovornosti, prezaposlenosti, prevelikih očekivanja… Sve ove stresne situacije čine nas umornim, frustriranim i preopterećenim za rad. Tijelo prepoznaje stresne situacije te se protiv njih brani s usporavanjem metabolizma i izlučivanjem hormona stresa koji pridonosi stvaranju dodatnih zaliha u obliku masnih stanica što nas još više opterećuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Thinkstockphotos

Stres možete smanjiti redovitom rekreacijom, šetnjama, opuštajućim kupkama, vrtlarstvom, kuhanjem zdrave hrane, čestim smijanjem i druženjem s voljenim osobama, a također pomaže i više sna.

Pripremili smo vam nekoliko prijedloga Malincinih zdravih proizvoda koji će vam pomoći smanjiti stres i posljedice stresa te ćete se moći lakše suočiti s njim:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Ašvaganda će vas napuniti energijom, dati vam snagu i smanjiti umor te osjetljivost na stres. Možete ju dobiti OVDJE.
  • Gljiva kordiceps poboljšati će vašu koncentraciju i ublažiti simptome stresa. Djeluje smirujuće. Možete ju dobiti OVDJE.
  • Sibirski ginseng pomoći će vam protiv ranih znakova stresa i umora, a osim toga održava dugoročnu energiju i dobro opće raspoloženje. Možete ga dobiti OVDJE.
  • Vitamini ˝Centriranje misli˝ pomaći će vam kod kroničnog umora te će te se osjećate bolje. Možete ih dobiti OVDJE.

Pratite nas na našem portalu www.malinca.hr na kojem smo vam osim zdravih proizvoda pripremili i puno savjeta za zdrav život te pregršt zdravih recepata. Kliknite OVDJE.

Pridružite nam se i na našoj Facebook stranici, za vas smo pripremili puno zdravih recepata, popusta, novosti i iznenađenja. Kliknite OVDJE i pratite nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo