upozorenje /

Bešćutnost kojoj nema kraja: oprez vlasnici, nepoznati počinitelj u Zagrebu truje pse otrovom za štakore

Image
Foto: Thinkstockphotos

Iz Dumovca su kazali da je u ovakvim slučajevima pronalazak otrova najbolje prijaviti komunalnim redarima i policiji

3.2.2017.
11:34
Thinkstockphotos
VOYO logo

Proteklog vikenda krenuli su novi slučajevi sijanja straha svim vlasnicima pasa. Netko bez srca na livadi u Sloboštini ostavio je otrov kojeg je pas King pojeo. Iako je, čim su primjećeni alarmantni simptomi hitno prebačen u veterinarsku kliniku, Kingu je jetra nepovratno oštećena.

Nedugo nakon toga, uznemirena Zagrepčanka s Vrbana je u ponedjeljak upozorila javnost na veliki problem koji se, nažalost, ne događa prvi put, prenosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njen pas nije preživio nakon što je pojeo otrov za štakore na drugom kraju grada tijekom šetnje. Vlasnica nije mogla znati da je pas nešto "pokupio" na livadi te je primjetila simptome tek kad je počeo odbijati hranu i kad je postao bezvoljan. Kad mu je krenula krv iz njuške, vlasnica ga je odvela veterinaru. Nažalost, bilo je prekasno.

Identične situacije zbile su se psima s Jaruna, VrbanaStaglišća. Stradale su i mačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Dumovca su kazali da je u ovakvim slučajevima pronalazak otrova najbolje prijaviti komunalnim redarima i policiji. Najteži slučaj trovanja dogodio se prije četiri godine kada je pojedinac životinje trovao pužomorom na području Ribnjaka i Tuškanca, u Zapruđu te na savskom nasipu kod Kajzerice i na Srednjacima, prenosi Zagreb.info.

Kako postupiti u tom slučaju? Ako se radi o otrovu za glodavce, koji je antikoagulans, što znači da sprečava zgrušavanje krvi, životinje će početi krvariti, može im se napuhnuti trbuh, a na tijelu su im vidljive modrice te se pojavljuju grčevi i drhtavica.

Težina trovanja ovisi o količini otrova koju životinja pojede, a u svakom slučaju najvažnije je što prije stići do veterinara te da se životinju nikako ne potiče na povraćanje, piše Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo