'PAKLENI STROJ' O STEPINCU / Besana noć iza Marića? 'Razdire me što je povjesničar u isti kontekst stavio Stepinca i Dražu Mihajlovića'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

'Bože, ima li ijedna naroda na ovom svijetu sa sličnim fenomenom krivotvorstva i mučeništva!', zavapio je ministar

11.2.2019.
10:15
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska radiotelevizija (HRT) prigodno je 59 godina od smrti Blaženog Alojzija Stepinca u nedjelju 10. veljače obilježila dokumentarno-igranim filmom 'Alojzije Viktor Stepinac'.

Film, inače pretpremijerno prikazan u Nadbiskupsko-pastoralnom institutu na Kaptolu još 7. veljače ove godine, izazvao je sinoć mnoge reakcije, a jedna od njih je i ona ministra državne imovine Gorana Marića.

On je svoj osvrt pun boli i muke te bojazni u besanu noć koja bi mogla potrajati do dugo u zoru objavio jutros oko sedam sati na Facebooku i prenosimo ga u cijelosti.

Pratio sam Stepinčevo. Bolje reći proživljavao! Bože, ima li ijedna naroda na ovom svijetu sa sličnim fenomenom krivotvorstva i mučeništva! Načinom da se anatemizira jedan duhovni, intelektualni, karizmatski gorostas u osobi kardinala Stepinca, i potom da na njegovoj anatemi traje polustoljetno mučeništvo i poniženje čitava naroda. Kojeg li paklenskog stroja-sustava koji ideološki zapjenjeno ocrnjuje najsvjetliji i najsvetiji lik jednog naroda pokazujući time koliko im vrijedi duša Hrvatske i Hrvatska sama u tom paklenskom režimu bogomržnje! Smiruje me danas lik kolosalnog Alojzija Stepinca u razglednici njegova blaženski mirnog Krašića. I istodobno me razdire sekvenca večeras emitiranog dokumentarno-igranog filma “Alojzije Viktor Stepinac“ na Hrvatskoj televiziji, u kojoj jedan od sudionika, povjesničara, hladno, u isti kontekst, stavlja Stepinca i Dražu Mihajlovića! Kasne su minute Stepinčeva, a ja osjećam da bi moja noćašnja besanica mogla potrajati dugo, do pred zoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo