"Stekao je krivi dojam" / Beroš uzvraća Vatavuku: 'Šteta što je nastojanje rješavanja problema u bolnici protumačio kao nepovjerenje prema njemu'

Image
Foto: Davorin Višnjić/Pixsell

Ministra zdravstva v.d. ravnatelja bolnice u Vinogradskoj u ostavci naveo je kao razlog odlaska s tog mjesta

18.6.2021.
14:41
Davorin Višnjić/Pixsell
VOYO logo

Odmah nakon tiskovne konferencije na kojoj je prof. Zoran Vatavuk objavio da odlazi s mjesta v.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice zato što je ministar Vili Beroš iskazao rezervu prema njemu i tijelima bolnice s kojima je Dijana Zadravec u sporu, oglasio se ministar.

"Predsjednik Upravnog vijeća KBC-a Sestre milosrdnice obavijestio me da je v.d. ravnatelja prof. dr. Zoran Vatavuk odstupio danas s tog mjesta te da će Upravno vijeće u ponedjeljak izvršiti izbor novog ravnatelja tog KBC-a", tako počinje priopćenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče činjenice da sam primio na razgovor prof. dr. Dijanu Zadravec, već sam ranije rekao da sam to učinio na njenu izravnu zamolbu. Smijenjena predstojnica Zavoda za radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice misli da je nepravedno smijenjena, te je zatražila od Ministarstva zdravstva provođenje upravnog postupka radi poništenja navedene odluke", naveo je Beroš i nastavio:

Image
Razlog je stav ministra /

V.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Vatavuk: 'Beroš dvoji oko opravdanosti smjene Zadravec. Podnosim ostavku'

Image
Razlog je stav ministra /

V.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Vatavuk: 'Beroš dvoji oko opravdanosti smjene Zadravec. Podnosim ostavku'

"Prof. Zadravec sam uputio na rješavanje tog pitanja u redovitom postupku. Vezano uz njezino zalaganje da se raščiste nepravilnosti u bolnici i utvrdi je li eventualno bilo i protuzakonitih radnji od strane nekih liječnika, još i ranije sam podržao utvrđivanje stanja što potvrđuju inspekcije Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, kao i proračunski nadzor Ministarstva financija u toj bolnici."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prof. Zoranu Vatavuku se zahvaljujem za sve što je učinio tijekom ovih mjesec dana, prije svega što je uspio održati mir u bolnici i organizirati redovito pružanje medicinskih usluga pacijentima. Šteta je što je nastojanje da se raščiste problemi u bolnici protumačio kao iskaz nepovjerenja prema njemu osobno, što ne odgovara istini", kazao je.

"Očekujem da, s izborom novog ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, bude okončano postojeće stanje koje ne koristi nikome, a vjerujem i da će sva nadležna tijela uskoro utvrditi pravo stanje stvari u bolnici, pa ukoliko je bilo nepravilnosti ili protuzakonitih radnji, iste sankcionirati", time je zaključio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo