BEROŠ OTKRIO KADA OČEKUJE PAD BROJA ZARAŽENIH KORONAVIRUSOM: / 'Kontroliramo situaciju, koristit ćemo selektivne mjere'

Image

Ministar je kazao kako je na početku bilo puno nepoznanica, koje su nam sada jasnije te neće doći do novog zatvaranja

24.8.2020.
18:55
VOYO logo

Ministar Vili Beroš gostovao je u Dnevniku N1 televizije.

Odmah na početku kazao je kako su i ranije najavljivali da će mjere biti selektivne i regionalne i usmjerene prema žarištima koji se javljaju. Zato su, objašnjava, i organizirali sastanak s lokalnim stožerima danas jer Nacionalni može dati okvir, a najbolje je da lokalni stožeri definiraju problematiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mjere su ranije bile općenite i usmjerene na teritorij cijele države, ali smo već najavljivali da će mjere biti regionalne i usmjerene ka žarištima. Zato smo danas na sastanku naglasili ulogu lokalnih i županijskih stožera, jer najbolje znaju situaciju na svojim područjima. Nacionalni stožer može davati okvir, ali najbolje je da probleme lokalno detektiraju oni i nama naglase te problematike koje će se uklapati u mjere", rekao je Vili Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hrvatska kontrolira situaciju'

Kazao je i kako je na početku bilo puno nepoznanica, koje su nam sada jasnije te neće doći do novog zatvaranja.

"Onakvo zatvaranje nije niti moguće, gospodarstvo to ne bi podnijelo. Selektivnim mjerama i nalaženjem načina za suživot u drugom ćemo se dijelu borbe naučiti živjeti s tim virusom", kazao je Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko čekanja 72 sata za testiranje u Zagrebu kaže da ga nitko iz zagrebačkog stožera nije izvijestio da se tolike gužve događaju i da su se na njegovu inicijativu danas sastali čelnici institucija i dogovorili se oko testiranja. Ne može govoriti o najavljenom sniženju cijena testova već samo ponavlja da je veliki proizvođač najavio jeftine i pouzdane testove, kada budu na tržištu potrudit će se da ih nabave.

Image
IMAMO 136 NOVIH SLUČAJEVA, DVIJE OSOBE PREMINULE: /

Njemačka mijenja strategiju u borbi protiv korone

Image
IMAMO 136 NOVIH SLUČAJEVA, DVIJE OSOBE PREMINULE: /

Njemačka mijenja strategiju u borbi protiv korone

Kada su u pitanju navodi Jelka Kacina da je Hrvatska opasnost za cijelu Europu smatra pretjeranim jer Hrvatska kontrolira situaciju. Dodaje da mjere koje su uvedene prije sedam do deset dana tek trebaju pokazati svoje rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje očekuje li pad broja novozaraženih kaže kako očekuje to kroz tjedan do dva ako ne bude nekih novih epidemioloških žarišta.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo