BEROŠ NA PREDSTAVLJANJU STOŽERA ARENE ZAGREB: / 'Volio bih da kao proljetos ovdje ne budu pacijenti, ali brojke su ozbiljnije'

Image
Foto: Pixsell

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da nastoje promišljati unaprijed, ali da bi volio da kao proljetos u Areni ne budu pacijenti

3.11.2020.
17:35
Pixsell
VOYO logo

Od 16 i 30 javnosti službeno je predstavljen operativni stožer Arene Zagreb, a sve se odvijalo u nazočnosti ministra zdravstva Vilija Beroša i ministra obrane Marija Banožića, te vodećeg liječničkog tima Arene Zagreb koji je predstavio doktor Davor Vagić, javlja RTL.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da nastoje promišljati unaprijed, ali da bi volio da kao proljetos u Areni ne budu pacijenti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastojimo promišljati unaprijed i volio bih da, kao i proljetos, Arena ne bude u funkciji, ali brojke su drugačije i ozbiljnije i moguće je da će biti ispunjena bolesnicima. Svatko od nas odgovornim ponašanjem može doprinijeti da kapaciteti Arene budu popunjeni što manje moguće. No, moramo imati odgovor i na ovakve momente", rekao je ministar Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davor Vagić je na početku zahvalio cijeloj ekipi iz bolnice i Stožeru.

Najveća ugroza nakon Domovinskog rata

"Većina građana je savjesna, a onaj dio koji nije pozivam da budu savjesni jer je ovo najveća ugroza nakon Domovinskog rata, kazao je Vagić i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon ovoga slijedi čišćenje dvorane i nakon toga, po potrebi, primanje pacijenata", rekao je doktor Vagić.

Ponovio je kako Arena neće biti bolnička ustanova, nego da će pomagati sustavu cijele države, a poglavito Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lakše i srednje teški pacijenti koji više neće trebati biti u bolnici bit će ovdje i osigurat će se više kreveta za teške pacijente. Krećemo na 100 kreveta s mogućnosti proširenja na 270, po potrebi je moguće širenje", objasnio je Davor Vagić.

Ministar obrane Mario Banožić zahvalio je svima i rekao kako će vojska biti na raspolaganju da pomogne. Rekao je da vojska pomaže na još 12 lokacija što se podizanje šatora za trijažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sudjelovat ćemo s još dodatnim timom ovdje ako za to bude potrebe", poručio je Banožić.

Najnovije vijesti o koronavirisu pratite ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo