OČEKUJE IZVJEŠĆE U SABORU /

Bernardić o najnovijoj aferi: 'Hrvatska je talac mafije čiji pipci idu do samog vrha vlasti - HDZ-a'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Bernardić se pita mogu li DORH i policija građane efikasno štititi od kriminala i korupcije

5.10.2018.
9:55
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u Saboru je komentirao stanje u DORH-u i nestanak spisa u najnovijoj aferi u čijem je središtu Milijan Brkić.

"Nevjerojatno je da je spis nestao. Upozoravali smo da nam Andrej Plenković nije dao ni jedan razlog zašto se mora ukloniti Dinko Cvitan, koji je započeo brojne istrage. Imamo situaciju da je Hrvatska, nažalost, talac mafije čiji pipci idu do samog vrha ove vlasti, odnosno HDZ-a", rekao je Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

"Ključno je pitanje mogu li DORH i policija građane efikasno štititi od kriminala i korupcije", rekao je Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje bi li glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić trebao podnijeti ostavku zbog skandala, Bernardić je rekao da je na njemu ta odgovornost.

"No, ono što očekujemo je izvješće glavnog državnog odvjetnika u Saboru. Nemoguće je da u 'aferi Borg' nisu ispitani ključni sudionici tajnih sastanaka u Vladi oko procesa u Agrokoru, pa i ministra Zdravka Marića za kojega je objavljeno da je sudjelovao na tajnim sastancima. Nemoguće je da se pokušava zataškati afera. Gdje je DORH, gdje je Jelenić i zašto institucije ne funkcioniraju?", zapitao je Bernardić koji nije htio detaljnije odgovarati na novinarska pitanja.

Beljak: "Moje dokumentacije se svi dobro sjećaju, a ti isti koji su meni vadili dokumentaciju, njihova je dokumentacija nestala"

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak u petak je curenje informacija iz tajnih istraga, odnosno nestanak spisa iz 2011. godine o razbijanju lanca prostitucije, ocijenio velikom sramotom za cjelokupni pravosudni i politički sustav jer je, ističe, nemoguće da se u Državnom odvjetništvu izgubi dokumentacija o istrazi.

"To je kriminalno podzemlje koje vlada državom i velika sramota za cjelokupni pravosudni i politički sustav. To je jedan od najvećih razloga zašto svatko tko može bježi iz ove kaljuže od države", izjavio je čelni čovjek HSS-a u šibenskom Solarisu upitan za gubitak spisa o istražnim postupcima u čijem je središtu navodno bio drugi čovjek HDZ-a Milijan Brkić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gubljenje dokumentacije je nemoguće, sjetite se samo mog primjera. Moje dokumentacije se svi dobro sjećaju, a ti isti koji su meni vadili dokumentaciju, njihova je dokumentacija nestala", rekao je Beljak novinarima u Solarisu gdje sudjeluje na konferenciji "Dani regionalnoga razvoja i EU fondova".

Riječ je o konferenciji na kojoj će biti predstavljene aktualne politike i razvojni programi čiji je cilj omogućiti ravnomjerni regionalni razvoj svih krajeva Hrvatske, kao i mogućnosti financiranja regionalnoga razvoja sredstvima fondova i programa Europske unije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo