snažno obilježio povijest / Bernardić o Mesiću: 'Za njega mora biti mjesta na izbornoj listi, on je poput Tuđmana i Račana'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Uz Franju Tuđmana i Ivicu Račana on je definitivno treći, odnosno tu je negdje', kazao je Davor Bernardić o Stjepanu Mesiću

14.7.2016.
14:41
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić izjavio je u četvrtak, komentirajući najavu izbornog angažiranja bivšeg predsjednika Republike Stjepana Mesića u sklopu Narodne koalicije, da je Mesić jedan od političara koji su najsnažnije obilježili noviju hrvatsku povijest, pa za takvog čovjeka treba biti mjesta na izbornoj listi. 

"Uz Franju TuđmanaIvicu Račana on je definitivno treći, odnosno tu je negdje. Bio je posljednji predsjednik Jugoslavije, predsjednik hrvatske Vlade, predsjednik Hrvatskog sabora, predsjednik Republike Hrvatske u dva mandata i sasvim sigurno je duboko obilježio hrvatsku politiku i povijest. Prema tome, za takvog čovjeka treba imati mjesta", izjavio je Bernardić komentirajući najavu da bi se Mesić mogao naći na 10. mjestu na listi Narodne koalicije u prvoj izbornoj jedinici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče mogućih sukoba između SDP-a i HNS-a zbog koalicije s HSS-om, Bernardić smatra kako oko toga neće biti nikakva spora.

"Pa i HNS je narodna stranka, a HSS ima dugu povijest narodne stranke. Prema tome, riječ je o narodnim strankama u Narodnoj koaliciji", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjetimo se da je HSS u vrijeme Stjepana Radića bio avangarda hrvatskog društva i puno bliži socijaldemokratskim vrijednostima. Jedan od mojih rođaka Ivan Bernardić bio je poznati HSS-ovac i hrvatski revolucionar, koji je u tri režima ukupno osuđen na 30 godina zatvora", rekao je Bernardić ustvrdivši da socijaldemokracija u Hrvatskoj također pripada Radićevoj ostavštini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo