BERNARDIĆ NASTAVLJA SVOJU ČUDNU KAMPANJU: / Kolegama je rekao da 'ne brinu', oni poručuju: 'Nitko ne razumije njegovu poantu'

Image

Objašnjavajući kolegama iz Kluba zastupnika razloge svoje kampanje za slobodu medija, Bernardić je uz HRT prozvao i Novi list kazavši kako su objavljuju priloge,

24.1.2018.
22:17
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić već danima na društvenim mrežama, ali i u Saboru vodi kampanju protiv "satiranja satire" i za slobodu govora, ali na način koji malotko uspijeva shvatiti.

Novi list piše kako su ga sinoć, na sjednici Kluba zastupnika SDP-a, stranački kolege priupitali koja je poanta njegove kampanje na što im je on, navodno, odgovorio da ne brinu jer dobro zna što radi te da će se uskoro vidjeti učinci kampanje koja je samo na Facebooku imala doseg od 80 tisuća ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UGLEDNI POLITIČKI ANALITIČAR RAZAPEO BERNARDIĆA: /

'S njim na čelu, SDP nikad neće izaći iz slabašne oporbene pozicije'

Image
UGLEDNI POLITIČKI ANALITIČAR RAZAPEO BERNARDIĆA: /

'S njim na čelu, SDP nikad neće izaći iz slabašne oporbene pozicije'

Locirao je HRT, Novi list i Novu TV

Obašnjavajući kolegama iz Kluba zastupnika razloge zbog kojih smatra da treba pokrenuti raspravu o (ne)slobodi medija, Bernardić je, piše Novi list, na opće čuđenje prisutnih uz HRT-a spomenuo i taj riječki dnevni list. Bernardić je HRT i Novi list označio kao medijske kuće čiji su prilozi odnosno napisi upereni protiv SDP-a i njega osobno.

U tom smislu kazao je kako je vlasnička struktura Novog lista sumnjiva te da iza nje stoji HDZ, a slično je rekao i za Novu TV, koju je također locirao kao problematičnu zbog vlasničkih pitanja. Sâm Novi list od toga se ogradio napisavši kako su vlasnici te novinske kuće strani fondovi, a list je rijentiran kao liberalno-lijevo-građanski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko ne razumije poantu njegove kampanje"

Iako je SDP-ove zastupnike zanimalo tko su ljudi s kojima radi kampanju za slobodu medija, Bernardić im to nije želio reći već je samo kazao da je riječ o njegovim "prijateljima u koje ima povjerenja".

"Svi smo mi u SDP-u za slobodu medija i slobodu govora, to smo stoput dokazali, pa i kad smo bili na vlasti, ali čini se da Bernardić oko sebe vidi urotu koju nitko od nas ne vidi. Zabrinuti smo, jer građani sve ovo ne smatraju bitnim temama. Nitko ne razumije poantu", kazao je za Novi list jedan SDP-ov zastupnik po završetku sjednice Kluba zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo