otkrio tko mu je platio /

Bernardić napokon otkrio detalje o svojoj stipendiji: 'Ako je ona problem, onda se moramo zapitati u kakvoj zemlji živimo'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na predstavljanju mjera za mlade predsjednik SDP-a Davor Bernardić odgovarao je na pitanja o stanju u SDP-u, ali i svojoj stipendiji

9.1.2018.
14:41
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Davor Bernardić se prošli mjesec na Facebooku pohvalio novom akademskom titulom Chief Executive MBA koju je stekao u Poslovnoj školi Cotrugli, no o tome je bilo vrlo malo detalja.

Postavljalo se pitanje koliko je točno platio školarinu i je li ju uopće platio ili je pak riječ o stipendiji koje ta škola svake godine dijeli određenom broju polaznika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernardić do danas medijima nije odgovorio na ta pitanja, no ispostavilo se kako se radi o najspornijem scenariju. Naime, Bernardić je priznao kako mu je škola dala stipendiju što povlači pitanje o tome smije li saborski zastupnik uopće primiti takav “dar” s obzirom na Zakon o dužnosnicima prema kojem je zabranjeno primanje darova vrijednosti veće od 500 kuna. 

"Nije mi palo na pamet da će stipendije biti nešto zbog čega će se netko zabijati na stup srama. Stipendija mora biti sredstvo da budemo bolji i obrazujemo se, pa i političari. Poslovna škola mi je dala stipendiju. Dali su mi stipendiju koju sam konzumirao u obliku predavanja. Ako je stipendija problem, onda se moramo zapitati u kakvoj zemlji živimo", rekao je danas Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima na samim stranicama škole, CEMBA program koji je Bernardić završio traje od godinu do tri godine i stoji 28.000 eura + PDV, odnosno oko 260 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo