BERNARDIĆ NANIO DUŠEVNE BOLI BIVŠEM POVJERNIKU ZA AGROKOR: / Mora Ramljaku platiti 75.000 kuna jer ga je nazvao veleizdajnikom

Image
Foto: PIXSELL

Građansku tužbu Ramljak je podnio protiv Bernardića jer ga je ovaj 2017.

3.4.2019.
14:33
PIXSELL
VOYO logo

Općinski sud u Zagrebu donio je nepravomoćnu presudu prema kojoj predsjednik SDP-a Davor Bernardić mora platiti 75.000 kuna bivšem izvanrednom Vladinom povjereniku za Agrokor Anti Ramljaku jer mu je nanio duševne boli nazvavši ga "veleizdajnikom".

Obojica se danas nisu pojavila na izricanju presude, a Ramljak je nakon posljednjeg ročišta izjavio da će, ako presuda postane pravomoćna, novac dobiven kao naknadu za duševne boli dati za dobrotvorne svrhe piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ANTE RAMLJAK NEMA PARDONA PREMA ŠEFU OPORBE: /

'Tužio sam Davora Bernardića. Morao sam...'

Image
ANTE RAMLJAK NEMA PARDONA PREMA ŠEFU OPORBE: /

'Tužio sam Davora Bernardića. Morao sam...'

Jedini put razgovarali na pogrebu oca Zvonimira Mršića

Građansku tužbu Ramljak je podnio jer ga je Bernardić 2017. godine nazvao "veleizdajnikom" i "članom ortačke skupine koja ima za cilj izvlačenje novca iz Agrokora u korist lešinarskog fonda".

"Ako se kritizira moj rad to prihvaćam, ali ne i optužbe da sam korumpiran, veleizdajnik, udružen u ortačku skupinu. Svakom zadatku sam pristupao odgovorno. Bio sam dragovoljac Domovinskog rata i zna se što veleizdajnik znači. Ovoj državi slijedila je ekonomska katastrofa. Prihvatio sam se posla s najvećom odgovornošću", kazao je Ramljak na ročištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je prepričao i svoj jedini susret s Bernardićem. Bilo je to na sprovodu oca Ramljakovog savjetnika Zvonimira Mršića, a nakon potpisivanja famoznog ugovora o kreditiranju. Prema Ramljakovim riječima, Bernardić mu je tada ispred mrtvačnice rekao: "Žao mi je, nije ništa osobno, ali mi nismo glasovali za zakon, ne možemo podržati postupak i počet ćemo napadati".

'Ne sjećam se da sam ga direktno nazvao veleizdajnikom'

Ramljak je tada na ročištu kazao kako Bernardić nije kritizirao Vladu već njega osobno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad vas vođa najveće oporbene stranke, koji ima intenciju da dođe na vlast, prozove kriminalcem i veleizdajnikom, kako se osjećati? Imam troje djece, a Bernardićeva riječ ima itekako težinu na jedan dio biračkog tijela pa javnost više ne zna jesam li kriminalac ili ne", kazao je Ramljak.

Tuženi Bernardić rekao je pred sudom, braneći se, da je njegov zadatak kao predsjednika SDP-a biti korektiv vlasti, upozoravati na netransparentnost i na nezakonitosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moje kritike su bile usmjerene na rad izvanredne uprave, na sam postupak donošenja odluka te imenovanje izvanrednog povjerenika. Ne sjećam se da sam Ramljaka direktno nazvao veleizdajnikom, jer to nije moj stil, ali smatram i dalje da je riječ o izdaji nacionalnih interesa", tvrdio je Bernardić.

Jutarnji list podsjeća kako u tužbi stoji da su zbog Bernardićevih izjava Ramljaku nanesene teške duševne boli te da su se posljedice odrazile na njegovo duševno stanje, poslovni i privatni ugled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo