UPITNO PLAĆANJE ŠKOLARINE /

Bernardić bi se mogao naći pred Povjerenstvom: šef SDP-a još uvijek nije odgovorio kako je platio skupi MBA program

Image
Foto: Facebook/Davor Bernardić

Za Bernardića je najsporniji scenarij da je dobitnik stipendije škole. Jer u tom bi se slučaju postavilo i pitanje smije li Davor Bernardić kao saborski zastupnik uopće primiti takav 'dar”'

19.12.2017.
7:54
Facebook/Davor Bernardić
VOYO logo

Slučaj plaćanja školarine Davora Bernardića nije ostao nezamijećen u Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, ali, kako neslužbeno doznaje Večernji list, tim će se predmetom vrlo vjerojatno morati pozabaviti novi saziv Povjerenstva s obzirom na to da aktualnom mandat po sili zakona ističe 11. veljače i do kraja godine imaju još jednu sjednicu.

Od Povjerenstva se može čuti kako se radi o vrlo osjetljivom pitanju jeli stipendija također dar ili ešto što bi se trebalo prikazati u imovinskim karticama, a na koje bi trebalo dati odgovore. Povjerenstvo o tome trenutno nema jesan stav jer do sada nikada takav predmet nisu ni imali na svojim sjednicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernardić se prije desetak dana na Facebooku pohvalio novom akademskom titulom Chief Executive MBA koju je obranio projektnim prijedlogom koncepta studentske burze. Malo je detalja poznato o tome kada je Bernardić upisao školu Cotrugli, gdje je titulu i stekao, i koliko je točno platio školarinu i je li ju uopće platio ili je pak riječ o stipendiji koje ta škola svake godine dijeli određenom broju polaznika.

Bernardić do danas medijima nije odgovorio na ta pitanja, a prema podacima na samim stranicama škole Cotrugli, CEMBA program koji je Bernardić završio traje od godinu do tri godine i stoji 28.000 eura + PDV, odnosno oko 260 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Bernardićevoj imovinskoj kartici ne stoji da je podigao kredit, kojim je teoretski mogao platiti školovanje, dok imovinska kartica pokazuje da svoj iznos štednje nije promijenio, ali isto tako ne treba isključiti da je ernardić školarinu platio na rate, što bi si realno od svoje saborske plaće također mogao priuštiti, ali u tom slučaju trebao bi imati i uplatnice koje će dokazati da je školarinu platio sam.

Za Bernardića je najsporniji scenarij da je dobitnik stipendije škole. Jer u tom bi se slučaju postavilo i pitanje smije li Davor Bernardić kao saborski zastupnik uopće primiti takav “dar” s obzirom na Zakon o dužnosnicima prema kojem je zabranjeno primanje darova vrijednosti veće od 500 kuna. 

Ne ponudi li šef SDP-a uskoro odgovore, sigurno može očekivati da će mu ista pitanja postaviti i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo