'PENALIZACIJA NIJE DOBAR PUT' / Benčić se protivi prebacivanju odgovornosti za cijepljenje: 'Rekla sam ministru da ne ide s pozicije autoriteta i prisile'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Savjetovali su da se starije koji se cijepe oslobodi plaćanja dopunskog osiguranja

8.7.2021.
13:03
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Sandra Benčić iz Zeleno-lijeve koalicije osvrnula se u razgovoru za N1 televiziju na dolazak Ursule von der Leyen u Zagreb, s pozitivnom ocjenom Plana za oporavak, rekavši da se ne zna hoće li Hrvatska moći iskoristiti sav novac koji će joj biti na raspolaganju.

“Novac je dan na temelju prijedloga plana, a vidjet ćemo što smo zapravo dobili i što je zadnja verzija plana… Nije dobro što proces nije bio sasvim transparentan. Kapacitet za alokaciju sredstava nije takav da smo optimistični", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRIČE POSTAJU STVARNOST /

Primatelji potpora morat će od srpnja imati Covid-potvrdu: Drugog načina nema...

Image
PRIČE POSTAJU STVARNOST /

Primatelji potpora morat će od srpnja imati Covid-potvrdu: Drugog načina nema...

Protive se uvjetovanju cijepljenjem

Što se tiče najave uvjetovanja državnih potpora radnicima cijepljenjem, Benčić je izjavila da oni ne podržavaju tu ideju. "Odgovornost za cijepljenje se ne može prebacivati na privatne subjekte. Kampanja je napravljena toliko loše, sasvim je kriv pristup da Stožer i Vlada daju poruku da se građani cijepe".

Ističe da su se u Saboru zastupnici cijepili preko reda, a u ranjivim skupinama imamo onih koji nisu cijepljeni. "Jučer smo dali prijedloge kako cijepiti takve skupine. Kampanja treba obuhvaćati one koji su se cijepili i koji kažu zašto su se cijepili, jer mi strahove moramo moći adresirati kroz kampanju. Rekla sam ministru da ne ide s pozicije autoriteta i prisile, nego razumijevanja”, dodala je Benčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetila je da je trošak "lockdowna" bio visok, kao i bolničkog liječenja, te da su savjetovali da se starije koji se cijepe oslobodi plaćanja dopunskog osiguranja. "Mislim da ne treba ići na sustav nagrađivanja, nego olakšati građanima davanja koja i onako imaju. Penalizacija nije dobar put”, rekla je Benčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo