BELJAK IZBACIO PREBJEGA KOJI JE PODRŽAO BANDIĆEV PRORAČUN: / 'Još jutros je u SMS porukama govorio da će biti protiv'

Image
Foto: PIXSELL

Osim Ćorića, za Bandićev proračun glasovali su i HSLS-ov Polovanec te Miličević iz Nezavisne liste

13.12.2018.
15:05
PIXSELL
VOYO logo

Nakon što su u zagrebačkoj Gradskoj skupštini svojim glasovima pomogli izglasavanje gradskog proračuna za iduću godinu, glavni tajnik HSS-a Ilija Ćorić i HSLS-ov gradski zastupnik Miroslav Polovanec odmah su isključeni iz svojih stranaka.

"Donijeli smo odluku da se dosadašnji glavni tajnik stranke i zastupnik u Skupštini grada Zagreba zbog današnjeg poteza mimo svih konzultacija i bilo kakvog dogovora sa strankom momentalno udalji iz stranke i dobije otkaz s dužnosti koju je profesionalno obavljao", rekao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To što je napravio ide njemu na čast, zbog čega je napravio ne znam, još jutros uoči skupštine SMS porukom je jasno dao do znanja da će glasovati protiv proračuna, kao što je bio dogovor kluba u kojem je do danas djelovao, tvrdi Beljak. Kazao je kako je Ćorićev postupak za njega potpuno iznenađenje, a tim je veće jer je riječ o dosadašnjem profesionalnom zaposleniku HSS-a.

Image
HASANBEGOVIĆ SE RAZVEZAO NAKON DRAME U SKUPŠTINI: /

'Sve konce je vukao Plenković, pitajte Kosora i Beljaka'

Image
HASANBEGOVIĆ SE RAZVEZAO NAKON DRAME U SKUPŠTINI: /

'Sve konce je vukao Plenković, pitajte Kosora i Beljaka'

'Natjerao ga život'

"No, očito je da nas u politici ništa ne može iznenaditi kad znamo tko je s druge strane - gospodin Bandić i gospodin Plenković. Jasno je da su to oni izrežirali", kazao je Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Siguran je da se radi o korupciji te je pozvao institucije da istraže što to znači. Dodao je kako mu je Ćorić, kada ga je pitao zašto je tako glasovao, odgovorio da ga je na to natjerao život. "Kad meni kao predsjedniku, šefu i prijatelju, dojučerašnjem i današnjem, kaže da ga je život natjerao, ne znam što bi to trebalo značiti osim da su ga kupili", smatra Beljak.

Beljak je također odbacio optužbe Zlatka Hasanbegovića (Neovisni za Hrvatsku) da se, vezano uz glasovanje za zagrebački proračun, radi o dogovoru njega i Kosora s Plenkovićem, rekavši kako ne bi izbacio čovjeka iz stranke i dao mu otkaz da je to točno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovorio je i na izjavu Anke Mrak Taritaš da u Amsterdamskoj koaliciji nema mjesta za one koji koaliraju s Bandićem i HDZ-om te da očekuje Beljakov odgovarajući potez. "Nisam stekao dojam da bi Anka Mrak Taritaš mene ili bilo koga iz HSS-a krivila za to, ja sam uvjeren da Amsterdamska ide dalje, ne samo to nego ćemo se pojačati s pravim političarima i biti alternativa ovoj truleži koja vlada političkom scenom u Hrvatskoj", rekao je Beljak.

Kosor: Svi koji su glasovali za proračun više nisu članovi našeg kluba

Predsjednik HSLS-a, te saborski i gradski zastupnik Darinko Kosor također je u četvrtak najavio da Polovanec više neće biti član HSLS-a, niti njihova kluba u skupštini. "HSLS je glasovao prema odluci stranke - a to je protiv proračuna, ali svaki zastupnik ima svoj osobni mandat. Svi koji su glasovali za proračun više nisu članovi našeg kluba", rekao je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kakav je budućnost Joze Milićevića (Nezavisna lista Zagreb) koji je potpredsjednik Gradske skupštine, a također je podržao proračun za 2019., Kosor je odvratio kako je Milićević član druge stranke.

"Tu je gospođa Marijana Sumpor, gradska zastupnica Nezavisne liste Zagreb, koja je predsjednica stranke, pa nek' vam ona odgovori na to", kazao je Kosor. Kosor je u srijedu rezolutno najavio da njegovi zastupnici neće podržati gradski proračun. Rekao je kako je HSLS izašao iz koalicije s Bandićem prije tri godine i da će HSLS glasovati kao oporba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo