nezadovoljan vladom / Beljak: 'Oreškoviću je vrijeme da se što prije vrati u Kanadu i bude domoljub iz Kanade'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak komentirao je smjenu Dragana Lozančića, ali je istaknuo kako premijer Tihomir Orešković nema politički legitimitet

6.5.2016.
9:21
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Gostujući u emisiji Pressing N1 televizije, predsjednika HSS-a, stranke koja je dio Domoljubne koalicije, Krešo Beljak komentirao je jučerašnje natpise kako bi bivši šef SOA-e Dragan Lozančić mogao biti savjetnik premijera Tihomira Oreškovića. 

"Ja sam siguran da gospodin Orešković ne poznaje niti gospodina Lozančića niti bilo koga u Hrvatskoj... Tako da očito mu je to netko savjetovao... Vidimo da se predomislio pa mu je očito netko moćniji savjetovao da to ne bi bila dobra ideja", kazao je Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i izjavu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da je Lozančić bio špijun Zorana Milanovića. 

"Ne znam na što je mislila, vjerojatno je imala neke dokaze, ali doista ne bih ulazio u to što je mislila. Ona je predsjednica i ima pravo na mišljenje oko određenih stvari. Vjerojatno zna nešto što mi ne znamo. Ona će ponovno ići na izbore i birači će ocijeniti je li bila vjerodostojna", kazao je Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan ima li premijer Orešković legitimitet, odgovorio je: "Apsolutno da nema. Premijeri bi trebali biti Karamarko, Milanović ili Petrov. Oni imaju legitimitet, drugi nitko njema. Za njega nitko nije glasao, nitko od birača nije čuo za njega i on nema što raditi na premijerskoj funkciji. Vidimo da ide i nekim krivim mjerama. Vrijeme mu je da se što prije vrati u Kanadu, i bude domoljub iz Kanade".

"Ja se ne protivim uštedama, ali ne mogu one biti uvijek po najugroženijima. Uvijek stradaju prosvjetari, medicinsko osoblje i oni koji bi trebali imati određena prava, a oni nedodirljivi se nikada ne diraju. Kad će oni doći na red? To bi bila prava reforma", osvrnuo se na reforme Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako se dosad nije imao ozbiljniji sastanak s Tomislavom Karamarkom te da ministar kulture Zlatko Hasanbegović ne radi dobro svoj posao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo