Nova koalicija / Beljak o Amsterdamskoj koaliciji i utrci za Pantovčak: 'Samo jedan čovjek može pobijediti predsjednicu'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Kaže da su započeli službene pregovore o zajedničkom nastupu na izborima za Europski parlament

3.11.2018.
18:10
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Šef HSS-a Krešo Beljak za Večernji list odgovorio je na niz pitanja oko ulaska u Amsterdamsku koaliciju. Otkrio je kako teku pregovori te prokomentirao aktualne događaje na političkoj sceni.

Na pitanje tko će biti glavni, Anka Mrak Taritaš ili on, Beljak je kazao kako je to stvar koju tek treba dogovoriti. "Na najboljem smo putu. Tko će biti glavni, to ćemo vidjeti, ali najvažnije je da se, ako se dogovorimo, počnemo ponašati kao tim ozbiljnih političara i stranaka kojima je interes Hrvatske ispred osobnog interesa ili ega. Ako je gospođa Mrak Taritaš trenutačno najpopularnija hrvatska opozicijska političarka, odgovor se nameće sam po sebi i osobno nemam s tim nikakvih problema", rekao je Beljak u razgovoru za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako su za sada započeli službene pregovore o zajedničkom nastupu na izborima za Europski parlament.

Koga bi radije vidio u utrci za Pantovčak, Daliju Orešković ili Zorana Milanovića, Beljak kaže kako je Milanović još uvijek političar koji ozbiljno može konkurirati Kolindi Grabar Kitarović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zoran Milanović je još uvijek političar koji ima najveće izglede pobijediti Kolindu Grabar-Kitarović pa bih osobno volio da se kandidira. No ako se opozicijske stranke udruže i podrže jednog kandidata, on ili ona će moći računati i na podršku HSS-a."

O Daliji Orešković, kaže, ima pozitivno mišljenje. Smatra da bi, uz pomoć ljudi koji razumiju politiku, bila pravo osvježenje na političkoj sceni. "Misli li sama ulaziti u političku utrku bilo koje razine, bojim se da će se jako razočarati. Politički „solo igrači“ osuđeni su na marginu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O sporazumu s SDP-om o izlasku na izbore Beljak kaže da nikoga nije prekrižio. "HSS ništa i nikoga tko je protiv HDZ-a nije prekrižio, pa ni SDP. Smatramo da su šanse opozicije bez jakog SDP-a umanjene i zato želim da SDP što prije ojača svoje redove kako bismo dalje zajedno nastavili borbu protiv pogubnog režima koji sada vlada Hrvatskom", rekao je Beljak u razgovoru za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo