BELJAK O AKTUALNOSTIMA: / 'Novac za zrakoplove trebalo je uložiti u demografsku obnovu, a koalicija s HDZ-om je...'

Image
Foto: Robert Anić / PIXSELL

"Kupiti zrakoplove koji su stari 30 godina i izjaviti da će sljedećih 30 godina braniti hrvatski zračni prostor, to je glupost.

29.3.2018.
13:20
Robert Anić / PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak oštro se kritizirao odluku o kupovini borbenih zrakoplova F-16 od Izraela rekavši da "u slučaju ratne opasnosti ne bi uspjeli niti poletjeti".

"Ti avioni u slučaju ratne opasnosti ne bi mogli ni poletjeti jer su prije svega napadački avioni. Bez teksta sam što smo se odlučili na taj potez. Uvjeren sam da je taj potez dirigiran izvana. Najlakše je bilo, s obzirom na to da smo članica NATO-a, sa savezničkom silom dogovoriti da za određenu svotu brane naš prostor", kazao je Beljak na N1 televiziji dodavši da je 12 zrakoplova "smiješno mala, a opasno skupa brojka". "Taj novac smo trebali uložiti u demografsku obnovu", smatra on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KRSTIČEVIĆ O IZBORU IZRAELSKIH F-16: /

'Donijeli smo povijesnu odluku, ključno je strateško partnerstvo s Izraelom'

Image
KRSTIČEVIĆ O IZBORU IZRAELSKIH F-16: /

'Donijeli smo povijesnu odluku, ključno je strateško partnerstvo s Izraelom'

"Jučer je bio povijesni dan hrvatske gluposti"

Osvrnuo se i na izjavu ministr a obrane Damira Krstičevića koji je jučerašnji dan nazvao "povijesnim za Republiku Hrvatsku" jer je odlučeno da se kupe polovni borbeni zrakoplovi od Izraela.

"To je povijesni dan, povijesni dan hrvatske gluposti. Kupiti zrakoplove koji su stari 30 godina i izjaviti da će sljedećih 30 braniti hrvatski zračni prostor, to je glupost. To je povijesna glupost i apsolutno nepotrebna stvar", rekao je Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa blažim riječima nije komentirao i odluku o protjerivanju ruskog diplomata iz Hrvatske.

"To je suluda diplomatska odluka. U Hrvatskoj vladaju poltroni. Ničim izazvani izazivati Rusiju je glupost. Što je to Rusija nama napravila da bismo trebali protjerivati diplomate? Stvar sa trovanjem špijuna njihova je interna stvar. Ovo ne mogu shvatiti", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se HDZ promijeni, možemo s njima u koaliciju"

Upitan je i o mogućoj koaliciji HSS-a i HDZ-a.

"HSS je jasno protiv HDZ-a i ne namjerava ulaziti ni u kakvoj koaliciji nikada. Mislim - nikad u ovakvoj konfiguraciji snaga", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, potom je dodao već poslovičnu frazu da u politici "nikad ne reci nikad".

"Ako se HDZ promijeni, onda da. Ako se HDZ ne promijeni i ostane isti kakav je zadnjih 25 godina, onda nećemo s njima u koaliciju. Dok se vodi ovakva politika, podanička, sluganska, mi s njima nećemo", rekao je Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo