Bebiću pozlilo, liječnici još ne znaju što mu je

Predsjednika Sabora Luku Bebića helikopterom su prevezli u splitsku bolnicu, nakon što mu je u ponedjeljak popodne pozlilo u vikendici kod Metkovića.

25.7.2011.
19:53
VOYO logo

Predsjedniku Sabora Luki Bebiću pozlilo je u ponedjeljak oko 16 sati u njegovoj vikendici u Komarni kod Metkovića. Pozlilo mu je za vrijeme ručka, odnosno kako je to opisala njegova obitelj, naglo je klonuo, činilo se kao da je izgubio svijest.

Helikopterom HV-a Bebić je iz Metkovića prevezen u splitsku bolnicu na Firulama, gdje ga je dočekao ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Split dr. Dujomir Marasović, inače predsjednik splitskog HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po izlasku iz koronarne Intenzivne jedinice na kojoj se trenutno nalazi Bebić, dr. Marasović je kazao kako nema sigurnih znakova infarkta miokarda. Na upit kako izgleda, ravnatelj je kazao da po onome što je on vidio ne bi trebalo biti ništa loše. No, ipak se kao liječnik ogradio kazavši kako u medicini nema sumnji te kako će se tek vidjeti o čemu se točno radi. Dodatni dijagnostički postupci bit će obavljeni u utorak.

Na izričit upit je li isključen infarkt ravnatelj Marasović je odgovorio da je sve u opciji. "Sumnjalo se u infarkt, ništa nije isključeno", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar zdravstva Drako Milinović razgovarao je s Bebićem i kratko novinarima prenio da se Bebić i subjetkivno osjeća dobro te da je izrazio vjeru da će vrlo brzo napustiti bolnicu i nastaviti godišnji odmor u Komarnu kod Metkovića.

"Bebić će ostati na intenzivnoj koronarnoj jedinici u splitskoj bolnici i nema razloga u stručnom smislu da ga se prebacuje u neku drugu zdravstvenu ustanovu", rekao je dr. Marasović. Dodao je kako je preuranjeno govoriti koliko će Bebić ostati u bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dr. Marasović je najavio da će sve informacije o stanju Luke Bebića ubuduće novinarima davati ministar Milinović.

Luku Bebića posjetili su kćerka Asja, sin Ante i nevjesta Krunoslava. Izašli su na stražnja vrata splitske bolnice. Supruga predsjednika Sabora Gerda Bebić navodno ima virozu zbog čega nije stigla u bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U splitsku bolnicu u ponedjeljak navečer stigao je Vladimir Šeks. Novinarima je kazao kako je, čim je čuo, nazvao u Bebića. Kazao je kako mu se čini da je Bebić dobro. Šeks se prisjetio kako je njemu bilo prije godinu i pol dana kad je doživio infarkt, te da je tada kod njega odmah došao Bebić.

Bebića je posjetio i župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader. Kaže da mu je predsjednik Sabora rekao da mu je naglo usporio ritam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posjet Luki Bebiću navodno bi trebala doći i premijerka Jadranka Kosor.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo