Bebić: Kaczynski je zaslužio da mu se dođe na pokop

19.4.2010.
14:33
VOYO logo

Poljska se u nedjelju oprostila od tragično poginulog poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog i njegove supruge Marije.

Hrvatska delegacija otkazala je odlazak na pogreb Kaczynskog, jer je oblak vulkanske prašine zatvorio i hrvatski zračni prostor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi su svjetski čelnici morali u posljednji trenutak otkazati dolazak zbog oblaka vulkanskog pepela nad Europom, među kojima američki predsjednik Barack Obama, francuski predsjednik Nicolas Sarkozy i njemačka kancelarka Angela Merkel.

Na pogreb su ipak stigli češki predsjednik Vaclav Klaus, slovački Ivan Gašparović, ukrajinski Viktor Januković, latvijski Valdis Zatlers, estonski Toomas Hendrik Ilves, rumunjski Traian Basescu, te mađarski predsjednik i premijer Lazslo Solyom i Gordon Bajnai.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Poljsku se automobilom zapustio i slovenski predsjednik Danilo Türk, zbog čega, kao i činjenice da je Kaczynski u veljači bio Josipoviću na inauguraciji, hrvatskom predsjedniku zamjeraju što nije učinio isto.

Bebićeva avantura od 1000 kilometara

Bebić se sa saborskim izaslanstvom u nedjelju navečer vratio iz Istanbula automobilom. Naime, hrvatsko izaslanstvo kojem je bio na čelu bio je u posjetu Japanu, od kuda su zbog problema u zračnom prometu letjeli za Tursku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Putovanje se pretvorilo u pravu avanturu. Na početku je bilo malo neizvjesno, pogotovo kad smo čuli da se zatvaraju aerodromi. Mislili smo da će to kratko trajati, ali kada smo shvatili da neće, razmišljali smo kako što prije doći do Europe. Odlučili smo se za Istanbul", rekao je Bebić a prenosi Večernji list.

Objasnio je da je Mirando Mrsić , koji je također bio u izaslanstvu, uspio nabaviti avionske karte za let iz Osake u Istanbul. Potom su mislili avionom ići u Rim ili Skoplje, no na kraju su odlučili u Zagreb. Uz policijsku pratnju prevalili su više od 1000 kilometara i u metropolu stigli u nedjelju oko 21 sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni čanci:

arti-201004180216006 arti-201004180051006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo