BAUK O SMS PORUKAMA I POKUŠAJIMA PUČA: / 'Ono kad pročitaš u novinama pa umisliš da ti je Zoki poslao SMS...'

Image
Foto: Pixsell/Facebook: Arsen Bauk

Jedan od žešćih sukoba u debati između Kolinde Grabar Kitarović i Zorana Milanovića izbio je oko formiranja nove vlade 2015. godine i navodnih SMS poruka koje je Milanović slao predsjednici

3.1.2020.
9:16
Pixsell/Facebook: Arsen Bauk
VOYO logo

Velika se polemika u sinoćnjoj predsjedničkoj debati povela oko zbivanja iz 2015. godine, kada je nakon parlamentarnih izbora trebalo neko vrijeme za formiranje nove Vlade. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović optužila je jučer u debati na HRT-u bivšeg premijera Zorana Milanovića, koji je tada izgubio mandat, za puč i slanje neugodnih SMS poruka.

"Nikad nisam formirala prijelaznu vladu. Tihomir Orešković mi je došao sa sigurnosnim prijetnjama. Saboru je istjecao mandat, našli bismo se u situaciji ustavne krize. Molim Milanovića da me ne kleveće", rekla je Grabar Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
[ANKETA] DRUGO PREDSJEDNIČKO SUČELJAVANJE JE ZA NAMA, TKO JE BIO BOLJI, MILANOVIĆ ILI KOLINDA? /

Dajte svoj glas u našoj anketi

Image
[ANKETA] DRUGO PREDSJEDNIČKO SUČELJAVANJE JE ZA NAMA, TKO JE BIO BOLJI, MILANOVIĆ ILI KOLINDA? /

Dajte svoj glas u našoj anketi

Tajni pregovori i pokušaj puča

Milanović je na to dodao kako je ona vodila tajne pregovore u prijelaznoj vladi, a da je svemu kumovao i Vladimir Šeks. Predsjednica je ponovno uzvratila Milanoviću optuživši ga za puč.

"Pokušaj puča je bio od vas, kad ste rekli da nećete pristati na prijelaznu vladu. Prijetili ste da ćete se zabarikadirati u Banske dvore i poslali ste mi SMS poruku: 'Danas možeš biti državnica i formirati vladu ili biti Karamarkova lutka na koncu", rekla je Kolinda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SMS-ove je slao Petrov

Milanović joj je uzvratio kako to nije učinio, a cijela je rasprava zaintrigirala SDP-ova saborskog zastupnika Arsena Bauka. On je na Facebooku objavio fotografiju jednog pasusa članka Večernjeg lista iz 2015. u kojem Milanović objašnjava kako mu je Božo Petrov poslao SMS poruku u kojoj je odbio koaliciju sa SDP-om, iako mu je bila ponuđena premijerska funkcija. Milanović je tada ustvrdio kako je red na predsjednici da pokaže da je državnica te da "HDZ sada provodi svoju policijsko-obavještajnu operaciju."

Bauk je u potpisu te fotografije bocnuo predsjednicu i napisao: "Ono kad pročitaš u novinama pa umisliš da ti je Zoki poslao SMS... (Večernji list, 22. prosinca 2015.)"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo