'Uzurpacija ovlasti' /

Bauk optužio Jandrokovića da je zabranio dolazak svjedoka pred Istražno povjerenstvo

Nakon što je predsjednik Povjerenstva otkrio da je netko naredio pozvanim svjedocima da ne dolaze, Bauk je za to optužio predsjednika Sabora

22.11.2017.
12:08
VOYO logo

Tijekom današnje rasprave u Saboru zastupnik SDP-a ArsenBauk optužio je GordanaJandrokovića da je on "dao nalog stručnoj službi Sabora da nazove svjedoke i obavijesti ih da ne dolaze na sjednicu Istražnog povjerenstva za Agrokor.

Jandroković je Bauka prekinuo u izlaganju i oduzeo mu riječ, upozorivši ga da njegova izjava nema veze s aktualnom saborskom temom o prijedlogu državnog proračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oporbeni članovi Povjerenstva prozvali su "nekog iz Sabora" za apsolutnu uzurpaciju ovlasti te kršenje Ustava i zakona.

"Ono što se danas dogodilo je apsolutna uzurpacija ovlasti u ovom Saboru, koja je dosad nezabilježena. Stručne službe su jutros dobile nalog da se ne pojavljuju na sjednici i da obavijeste svjedoke da ne dolaze. Dakle, netko je na svoju ruku donio odluku da svjedoci koji su prema zakonu pozvani - ne moraju doći. To je jedna od najgorih stvari koja se dogodila u parlamentarnom životu Hrvatske", kazao je OrsatMiljenić, predsjednik Istražnog povjerenstva za Agrokor, koje i dalje postoji, ali je danas prestalo s radom zbog pravomoćnosti istrage protiv Todorića i drugih osumnjičenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo