NEZAKONITA ORGANIZACIJA SKUPA / Batarelo osuđen zbog prosvjeda protiv korona-mjera: "Borio sam se svijećama i krunicom protiv odluka koje su ugnjetavale"

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Batarelo i Klarić osuđeni su zbog pozivanja građana na prosvjede koji su se održavali na Trgu svetog Marka kako bi izrazili nezadovoljstvo odlukama Stožera iako ih prethodno nisu prijavili.

2.6.2023.
8:29
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

John Vice Batarelo, šef udruge Vigilare i aktivist Andrija Klarić na sudu u Svetom Ivanu Zelini proglašeni su krivima zbog nezakonitog organiziranja prosvjeda protiv korona-mjera u studenom 2021. godine.

Riječ je o prosvjedima zbog kojih ih je policija prijavila početkom prosinca te godine. Prvostupanjskom presudom Batarelo i Klarić osuđeni su zbog kršenja Zakona o javnom okupljanju. Presuda je nepravomoćna i oboje imaju pravo uložiti žalbu, piše Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TKO O ČEMU? MUŠKARCI O PRAVU ŽENA /

Peović objavila video u kojem pokazuje odakle klečavcima dolaze ideje: 'Neće ići'

Image
TKO O ČEMU? MUŠKARCI O PRAVU ŽENA /

Peović objavila video u kojem pokazuje odakle klečavcima dolaze ideje: 'Neće ići'

"Istina je da sam u spornom periodu od 10. do 19. studenog 2021. godine javno izražavao nezadovoljstvo javnim politikama i političkim odlukama vezanima uz covid-19 epidemiju (osobito covid potvrdama), a koje politike i odluke su grubo narušavale temeljna i ustavom zajamčena prava svakog pojedinca", branio se Batarelo putem svojih odvjetnika s obzirom da se nije pojavio na sudu, te dodao da su ga neki ljudi, koji su se našli u blizini, svojevoljno podržali.

'Odluke bez znanstvene podloge'

Rekao je da nije pozivao na nikakve nerede ili širenje bilo kakve mržnje "nego se s krunicom i svijećama borio protiv odluka za koje smatra da bez znanstvene podloge ugnjetavaju sve Hrvate i njega samoga". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osuđeni su zbog pozivanja građana na prosvjede koji su se održavali na Trgu svetog Marka kako bi izrazili nezadovoljstvo odlukama Stožera iako ih prethodno nisu prijavili. U presudi se navodi da je riječ o prosvjedima od 8. do 19. studenog 2021. godine, a policija kaže da je na njima bilo između 150 i 3000 građana.

I Batarelo i Klarić kažnjeni su novčanom kaznom u iznosu od 2655 eura (oko 20.000 kuna).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo