Barack Obama čestitao Josipoviću

Veleposlanik SAD-a u RH James B.

12.1.2010.
20:32
VOYO logo

Pismo predsjednika Baracka ObameIvi Josipoviću prenosimo u cijelosti: Poštovani dr. Josipović,

molim Vas, primite moje najsrdačnije čestitke u povodu vašeg izbora za idućega predsjednika Hrvatske. Siguran sam da će prijateljstvo i partnerstvo između naše dvije zemlje pod Vašim vodstvom rasti tijekom godina koje dolaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo mi je zadovoljstvo prisustvovati NATO-samitu u Strasbourgu-Kehlu, u travnju 2009., kad je Hrvatska dočekana kao nova članica. Članstvo u NATO-savezu ističe važnu ulogu Hrvatske u promicanju mira i stabilnosti na jugoistoku Europe i u svijetu. Želim Vam posebno zahvaliti za ključan hrvatski doprinos u našim nastojanjima u Afganistanu.

SAD snažno podupiru euroatlantske aspiracije vašeg naroda i hvale reformska nastojanja Hrvatske, osobito u borbi protiv korupcije i u promicanju pravne države. Radujem se što ću s Vama surađivati na našoj zajedničkoj viziji i našim zajedničkim ciljevima te Vam želim svaki uspjeh sada kada preuzimate nove odgovornosti kao predsjednik države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskreno Vaš,

Barack Obama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj James B. Foley također se pridružio čestitkama Ivi Josipoviću, te mu je zaželio puno uspjeha na predsjedničkoj poziciji.

Prethodni članak:

arti-201001120474006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo