'EUROPA SE NAORUŽAVA' / Božinović: 'Globalno, ovo je veći izazov nego '90. i '91'; Banožić tvrdi da ne žele smanjiti ovlasti predsjedniku, nego riješiti nedoumice

Image

Nakon što nije želio izravno govoriti o sukobima ministra obrane Marija Banožića i predsjednika Zorana Milanovića, rekao je kako će 'napomenuti da možda nismo u svakom trenutku svjesni koliko je ozbiljna situacija u kojoj živimo'

2.5.2022.
12:07
VOYO logo

Na obilježavanju 12 stradalih hrvatskih redarstvenika, ministri unutarnjih poslova i obrane komentirali su izjave predsjednika, oko ulaska baltičkih zemalja u NATO, ali i mogućeg smanjivanja ovlasti.

"Mi smo se pridružili EU i NATO-u kako bi ojačali međunarodnu poziciju Hrvatske i kako bi uspjeli rješavati pitanja koja su preostala i koja su važna. Predsjednik ne može zaustaviti ulazak Finske i Švedske u NATO. BiH je eruropska država, ona je nužno okrenuta prema europskim integracijama i to je pozicija koju koristi, kako bi Hrvatima u BiH bila omogućena jednaka prava kao i ostalim narodima u toj zemlji'', komentirao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjave Zorana Milanovića koji je, među ostalim, rekao kako bi Hrvatska trebala blokirati ulazak baltičkih zemlja dok se ne riješi problem izbornog zakona u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VADITE KOKICE... /

Banožić najavio izmjene zakona koji bi Milanoviću ukinuo neke ovlasti? 'Donosi nemir gdje god se pojavi'

Image
VADITE KOKICE... /

Banožić najavio izmjene zakona koji bi Milanoviću ukinuo neke ovlasti? 'Donosi nemir gdje god se pojavi'

To se nije promijenilo preko noći

Božinović je dodao kako su Finska i Švedska njegovale politiku neutralnosti, iako su blisko surađivale s NATO-om, a da promjena stava oko priključenja nije došla preko noći.
Na pitanje novinara, istaknuo je u istragu protiv župana Dekanića, nije detaljno upućen, jer istragu provodi USKOK, a on ne zna, niti bi trebao znati detalje.

Nakon što nije želio izravno govoriti o sukobima ministra obrane Maria Banožića i predsjednika Zorana Milanovića, rekao je kako će ''napomenuti da možda nismo u svakom trenutku svjesni koliko je ozbiljna situacija u kojoj živimo. Njemačka je postrožila svoje sigurnosne zakone najviše u povijesti. Europske zemlje se naoružavaju, svjesne kolika je opasnost pred nama. Ovo je kad gledamo na međunarodnoj sceni daleko veći izazov nego '90. i '91. godinu. Ja znam da je ministarstvo obrane već ima neko vrijeme na dnevnom redu i izmjene zakona o obrani''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nisam rekao da bih smanjivao ovlasti Predsjedniku'

Ministar obrane pak bio je nešto izričitiji te rekao kako "nije u nijednom trenu spomenuo niti smanjenje niti povećanje ovlasti predsjedniku", nego samo da bi se novim zakonom riješile nedoumice".

On govori svašta u posljednje vrijeme, ja ga više ni ne slušam, a vidim da ni građani više to ne slušaju'', rekao je ministar obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo