ODLUKA SUDA / Afera Agram: Milanu Bandiću potvrđeno 7 od 10 točaka optužnice, a dio ih je vraćen USKOK-u na doradu

Image
Foto: ivana Ivanda Rožić/RTL

Optužnicom se zagrebačkog gradonačelnika i niz njegovih suradnika tereti za nezakonitosti teške preko 25 milijuna kuna

12.3.2018.
13:14
ivana Ivanda Rožić/RTL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak se nije pojavio na sjednici optužnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda koje je odlučivalo o osnovanosti optužnice u slučaju Agram.

Optuženici po slovu zakona nisu dužni biti na sjednici optužnog vijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije sjednice odvjetnik Anto Nobilo koji zastupa Bandićeva suoptuženika, poduzetnika Petra Pripuza, najavio je da će tražiti da se postupak vrati u fazu istrage, što je Vijeće i učinilo te dalo Uskoku 3 mjeseca za doradu, kao i dodatno financijsko vještačenje kako bi se utvrdilo koliko je grad plaćao Pripuzovoj tvrtki Ce-Za-R.

Optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika te 'poslovnih partnera' gradskih tvrtki, za navodne nezakonitosti 'teške' preko 25 milijuna kuna, Uskok je sudu predao još sredinom prosinca 2015. No, sjednice optužnih vijeća više su puta prekidane i odgađane pa optužnica nije potvrđena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužnice za kampanju i aferu s otpadom su vraćene Uskoku na doradu za što imaju tri mjeseca, dok su sve ostale potvrđene.

"Zadovoljni smo", kazali su iz Uskoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U optuženičkoj piramidi nakon Bandića, bivšeg šefa HoldingaSlobodana Ljubičića i Pripuza slijede gradonačelnikov savjetnik Željko Horvat, bivši direktor ZET-a Ivan Tolić, Ivan Markušić, referent za javnu nabavu Zagrebačkog holdinga Filip Čulo, direktor Čistoće Miljenko Benko, zamjenica pročelnice gradskog Ureda za imovinsko-pravne poslove Ines Bravić, načelnica odjela za pravne poslove u Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove Koraljka Rožanković Uremović, direktor građevinske tvrtke Bramgrad projekt Branko Mihaljević, pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum, pročelnik Bandićeva ureda Miro Laco, glavni tajnik Zagrebačkog športskog saveza Zdenko Antunović, Dragutin Kosić (osuđen nakon nagodbe) te direktor Plinare Ante Dodig.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo