Bandiću nedostaje milijardu i pol kuna u proračunu?

Od gradonačelnika Milana Bandića se očekuje da predloži rebalans gradskog proračuna te da odredi gdje će se uštedjeti, jer se upozorava da je proračun od 7,4 milijarde kuna prenapuhan.

23.3.2010.
14:38
VOYO logo

arti-201003230255006Na Odboru za financije pročelnik Slavko Kojić kazao je da se nije stigao pripremiti jer je prekasno vidio da je pozvan na sjednicu. Tako nije znao odgovoriti na pitanje koliko je podbacio proračun grada Zagreba za prošlu godinu, no navodno je riječ o 690 milijuna kuna.

Usto, rupu u proračunu širi i osamsto milijuna kuna nepodmirenih obveza prenesenih u ovu godinu. Kojić je znao podatke samo za prva dva mjeseca ove godine, prema kojima se proračun napunio 10 posto manje nego u istome razdoblju lani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Odbora Igor Rađenović upozorio je da šutnja izvršne vlasti, odnosno gradonačelnika, nije prihvatljiva jer je proračun od 7,4 milijarde kuna prenapuhan i morat će se smanjiti. Podsjetio je i na 800 milijuna kuna prenesenih obveza, za koje se znalo još u listopadu, a do kraja godine ta se brojka možda i povećala.

Zastupnik Darko Vuletić smatra da treba postići politički konsenzus o tomu kako izvući grad iz problema, a jednom od mjera za spas drži i rezanje socijalnih prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na gradonačelniku Milanu Bandiću je da zastupnicima u Skupštini ponudi rebalans proračuna te da odredi gdje će se uštedjeti. Osim određivanja socijalnih kategorija, na što se troši velik dio proračuna, Bandiću u rukama ostaje i određivanje cijena komunalnih usluga, čime izravno može utjecati na stanje računa Holdinga, odnosno poslovanje.

arti-201003220090006Ne poštujući Ustavni sud, koji je proširenu Skupštinu Holdinga ustanovio zakonitom, Bandić ustraje na tomu da je jedini član Skupštine, a takvim ponašanjem ne pokazuje da mu je prioritet u politici likvidnost te tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201003190295006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo