Bandićev stožer: DIP nas je jako oštetio

Stožer Milana Bandića traži hitno očitovanje od Državnog izbornog povjerenstva vezano uz zabranu emitiranja spota 'Stop crvenoj Hrvatskoj!

7.1.2010.
16:23
VOYO logo

''Prema Zakonu o DIP-u, DIP nema ovlasti 'naložiti zabranu' emitiranja bilo kojeg izbornog spota. Budući da u Hrvatskoj niti jednim zakonom ili propisom nije reguliran sadržaj plaćenih izbornih oglasa, DIP donosi odluku koja je izvan njegovih zakonskih ovlasti i koja nije utemeljena niti na jednom zakonu ili propisu Republike Hrvatske. Dakle, DIP donosi provizorno i arbitražnu odluku koja izravno šteti jednom od kandidata u samoj završnici izbornog natjecanja'', stoji u priopćenju izbornog stožera Milana Bandića.

Ističe se i da u DIP-ovom priopćenju i upozorenju stoji kako ''nije prijeporno da za takav zahvat ne postoji suglasnost protukandidata''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Podsjećamo, niti jedan zakon niti propis Republike Hrvatske ne propisuje da takva suglasnost mora postojati. Etičko povjerenstvo koje je postojalo na parlementarnim izborima 2007. na ovim izborima ne postoji, prema tome, DIP koristi nedostatnu izbornu regulaciju, prisvaja ovlasti koje mu zakon ne daje kako bi nanio izravnu štetu jednom od kandidata. To smatramo nekorektnim i štetnim za razvoj demokracije u Hrvatskoj. Ukoliko, DIP ipak nalazi pravno uoporište za svoju odluku molimo vas da ju obrazložite'', poručuje Bandićev stožer.

Zabranjeni spot:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201001060089006 arti-201001050320006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo