Što to BANDIĆ NUDI? /

Bandićev klub ima novog člana, HSS oštro reagirao: 'To je teška korupcija, prijavili smo USKOK-u'

HSS-ov Mladen Madjer priključio se ovom saborskom klubu

3.1.2019.
11:40
VOYO logo

Saborski klub Milana Bandića veći je za još jednog člana. HSS-ov Mladen Madjer priključio se ovom saborskom klubu koji sada broji 13 članova. 

Na vijest o prelasku Madjera u Bandićeve redove reagirao je HSS koji je pozvao USKOK da sve istraži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovim putem želimo obavijestiti javnost da je saborski zastupnik Mladen Madjer, koji je inače zamjenski zastupnik Stjepana Kožića, napustio HSS i prešao u Bandićev klub.

Kako smo prije desetak dana sumnjali da će se tako nešto i dogoditi te smo raspolagali s informacijama o navodnim teškim koruptivnim kaznenim djelima, još proteklog tjedna predsjednik HSS-a Krešo Beljak osobno je USKOK-u prijavio cijeli slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskreno se nadamo kako će neovisne državne institucije ovaj slučaj promptno istražiti te tako dokazati da za ovu državu još uvijek ima kakve takve nade", stoji u priopćenju HSS-a.

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Jankovics: Pozdravljamo Madjerov dolazak, prešao je i u vladajuću većinu

Predsjednik Bandićeva saborskog Kluba zastupnika Robert Jankovics u četvrtak je pozdravio prelazak HSS-ova zastupnika Mladena Madjera u taj klub, koji sada broji 13 zastupnika, te potvrdio kako je Madjer time prešao i u vladajuću većinu.

"Ono oko čega naš heterogeni klub ima čvrsti stav jest da podržava premijera Andreja Plenkovića, to je uvjet bez kojeg se u ovom klubu ne može biti", izjavio je Jankovics novinarima nakon sjednice saborskog Predsjedništva.

Madjerov prelazak nazvao je novim dokazom da Bandićev klub radi "dobar posao". "Mi smo sretni, pozdravljamo njegov dolazak", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je donio tešku osobnu odluku napuštanja HSS-a. Nakon što je priopćio namjeru da pristupi našem klubu mi smo telefonski razgovarali s našim članovima, prihvatili smo ga, od zasjedanja 15. siječnja radit će u našem klubu", najavio je Jankovics.

Tvrdi kako nije znao da je predsjednik HSS-a Krešo Beljak zbog prelaska Bandiću prijavio Madjera Uskoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Pravo je pitanje zašto je Madjer otišao iz HSS-a

"To mi je prva vijest. Koliko imam informaciju, Madjer će slijedeći tjedan imati presicu pa će, pretpostavljam, odgovarati na takva pitanja", rekao je Jankovics koji lopticu vraća u HSS-ovo dvorište poručujući kako je pravo pitanje zašto je Madjer napustio HSS.

"Koji su problemi unutar te stranke o kojima hrvatska javnost razgovara više od godine dana, od odlazaka Branka Hrga do Marijane Petir. Na ta pitanja će bolje odgovarati HSS nego mi", kaže Jankovics.

Nije izravno odgovorio na pitanje treba li se Uskok baviti prelascima zastupnika u redove dojučerašnjih političkih protivnika.

"Koliko znam, Madjerov izlazak iz HSS-a zapravo je njegova osobna odluka. S obzirom na druge klubove u Saboru, mislim da naš funkcionira dosta dobro, onda mi je ta odluka razumljiva", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jankovics kaže da na saborskom Predsjedništvu nije tražio veće prostorije za svoj klub. Na pitanje hoće li ih tražiti uzvraća uzrečicom iz svoje Baranje: "Puno dobrih ljudi na malo prostora stane".

Jandroković unatoč 'bujanju' Bandićeva kluba uvjeren u dobre odnose u vladajućoj koaliciji

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u četvrtak je, komentirajući 'bujanje' saborskog Kluba Milana Bandića, odnosno najnovniji prelazak HSS-ovog Mladena Madjera u taj klub, izrazio uvjerenje da će odnosi u vladajućoj koaliciji i dalje biti dobri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema naznaka da će se to događati, mi smo za sada dobro surađivali sa svim našim koalicijskim partnerima i uvjeren sam da će tako biti i dalje", izjavio je Jandroković nakon sjednice saborskog Predsjedništva, upitan kako vidi buduću suradnju s Bandićevim Klubom, odnosno hoće li mu s rastom broja zastupnika, rasti i apetiti.

Image
Foto: Pixell

Gordan Jandroković

Ponovio je kako nema nikakvih naznaka za rekonstrukciju Vlade.

"O tome sam govorio prije dva dana, da nema naznaka da će bilo tko tražiti rekonstrukciju, niti ima potrebe za tim", opetovao je.

Nije želio ulaziti u razloge zbog se zastupnici odlučuju prijeći Bandiću. "Ne bih vam znao, to morate pitati njih, ali s obzirom na rast broja, već sam zabinut da bi gospodin Bandić mogao prestignuti čak i HDZ", našalio se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ocijenio je kako je "vjerojatno" razlog odlaska i nezadovoljstvo strankama u kojima su do sada djelovali pojedini zastupnici.

"Oporba je trenutno, očito u velikim poteškoćama, i najveći oporbeni klub, pa i neki drugi, to puno govori o stanju u njihovim redovima, a očito da se jedan dio zastupnika onda odlučuje za klubove koje smatraju svojim najprirodnijim rješenjem", rekao je Jandroković, napominjući kako u HDZ-ovu klubu nema nikakvih promjena i kako je to stabilan klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako netko ima dokaze, podnijet će tužbu, ali ako nema...

"A kako da ja to znam, postavljate mi pitanje kao trećoj strani", uzvratio je Jandroković na upit je li moguće da su neki zastupnici za svoje prelaske Bandiću dobili nešto zauzvrat, te treba li se USKoK time baviti?

"Ne znam koji su razlozi, zašto netko najavljuje tužbe USKOKU-u, ako ima dokaza, normalno je da će podnijeti tužbe, ali ako nema, ako je to samo pokušaj političkog spina ili izbjegavanja vlastite odgovornosti za probleme koji se događaju u pojedinim strankama, to je onda pitanje za ljude koji vode te stranke. Dakle, ako postoje bilo kakvi dokazi, naravno da to treba odraditi nadležne državne službe", poručio je Jandroković.

Jandroković je nakon sjednice Predsjedništva najavio da nova saborska sjednica počinje 16. siječnja i trajat će do 12. travnja, dakle gotovo tri mjeseca. Nastavit ćemo 24. travnja, nakon Uskrsa i radit ćemo do 15. srpnja, s tim da ćemo zbog europskih izbora utvrditi koje dane neće biti plenarnog zasjedanja, rekao je predsjednik Sabora.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo