Bandić za studije o ZET-u profesorima dao 5 mil. kuna

Ekonomski fakultet u Zagrebu sklopio je s Gradom Zagrebom i Zagrebačkim holdingom u razdoblju od 2006. do 2009. nekoliko ugovora o pružanju intelektualnih usluga vrijednih oko pet milijuna kuna.

17.2.2010.
10:59
VOYO logo

Čak 44 profesora s Ekonomskog fakulteta sudjelovao je u poslovima s Gradom i Holdingom, a usluge koje su pružali, tvrde izvori Jutarnjeg lista u Holdingu, mogli su obaviti i stručnjaci zaposleni u toj gradskoj komunalnoj tvrtki.

Dio ugovora potpisivao je bivši dekan, prof. dr. sc. Darko Tipurić s direktorom Zagrebačkog električnog tramvaja Ivanom Tolićem, dok je dio ugovora vezan uz funkcioniranje staračkih domova u vlasništvu Grada s Tipurićem potpisao i gradonačelnik Milan Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio ugovora potpisivao je i sadašnji prodekan za poslovanje prof. dr. sc. Vladimir Čavrak.

On, međutim, tvrdi da je sve dogovarano preko Tipurića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Niti koga poznam niti sam osobno vodio bilo kakve razgovore. Većinu njih potpisao je Tipurić, a ja sam potpisivao samo onda kada njega nije bilo, ali pod njegovim nadzorom. Bez dozvole dekana nije se smjelo ništa", tvrdi Čavrak.

Vjeruje da je te poslove mogao obaviti bilo tko, a zašto su Grad i Holding ugovorili posao s njihovim fakultetom, ne zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To treba pitati njih. Mi smo samo obavili posao za koji smo bili plaćeni. Pa radimo to i za Vladu, ministarstva, a ne samo za državne i gradske tvrtke", kazao je Čavrak.

Smatra da se njegovo ime u ovoj aferi spominje kako bi ga bivši dekan i njegovi, kako kaže, štakori, oblatili budući da ima namjeru kandidirati se za dekana, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201002120018006 arti-201002110066006

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo