Bandić snižava cijene parkinga u Zagrebu

Prilikom obraćanja pristašama na skupu u splitskom kazalištu Bandić je najavio i snižavanje cijena parkinga u Zagrebu i to dva dana prije predsjedničkih izbora.

5.1.2010.
15:39
VOYO logo

Uoči izbora, u petak, Milana Bandić u Zagrebu smanjuje cijene parkiranja i to za otprilike 20 posto.

Tako će prva zona koštati 12 kuna umjesto 14 kuna, druga zona 5 kuna umjesto dosadašnjih 7 kuna i treća zona 2 kune ( dosad je cijena bila 3 kune). Građani u četvrtoj zoni proći će najbolje jer će se za cijeli dan naplaćivati pet kuna, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka stupa na snagu u petak 8. siječnja, samo dva dana prije izbora.

Vijest je Zagrepčanima obznanila Bandićeva zamjenica Jelena Pavić Vukićević koja odbacuje ikakvu povezanost između odluke o smanjenu parkiranja i predsjedničkih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vezivati ovu odluku uz izbore nije realno, uvijek se nešto može staviti u bilo kakav kontekst osim toga, svake godine su neki izbori. Prijedlog je inicirao gradonačelnik Milan Bandić uz dogovor s direktorom Zagrebparkinga Matom Kraljevićem", kazala je dogradonačelnica.

U tom je kontekstu rekla da će sljedećih dana analizirati cijenu svih ostalih komunalnih usluga, a na pitanje hoće li Zagrepčanima pojeftiniti odvoz smerća ili voda, nije odgovorila nego je ponovila da su sve cijene predmet njihove analize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim cijene parkiranja, pojeftinile su i cijene dnevnih karata odnosno, kazni za vozače koji ne plate parkiranje ili prekorače vrijeme.

Tako će dnevna karta u prvoj zoni bit 200 kuna, umjesto dosadašnjih 230, u drugoj 100 kuna umjesto 130, u trećoj 50 umjesto 70.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić: Imam potporu Katoličke crkve

"Molim vas da iziđete na izbore i kažete ne crvenoj Hrvatskoj Ive Josipovića i Zorana Milanovića", rekao je Bandić prilikom boravka u Splitu gdje je poručio i da ima potporu Katoličke crkve.

Rekao je da ono što poručuje Josipović znači ponovnu podjelu Hrvatske na crvenu i crnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201001050071006Na pitanja o bivšem premijeru ponovio je da on nikada ne bi učinio ono što je Sanader napravio i da HDZ to treba raščistiti unutar sebe, a Jadranki Kosor dat će punu potporu, piše Večernji list.

Bandić tvrdi kako ne namjerava osnivati novu stranku te da se radi o pokušaju spekulacija hrvatskih medija da ga uvuku u neku novu stranku. "Taj gebelsovski pokušaj neće proći", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od kada je došao Čović, kojeg je instalirao Milanović, imam problema u Holdingu", rekao je Bandić najavljujući spuštanje cijene parkinga u Zagrebu, piše Večernjak.

Prethodni članci:

arti-201001040237006 arti-201001030235006 arti-201001050316006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo